TURISTER:

— Vi hadde nettopp noen turister som sjekket ut, et par fra Tromsø. De var veldig godt fornøyd med oppholdet her på Viste og fikk også sett litt av bygda, sier Madelen Nordhus Strøm ved Ventilene Viste Strandhotell.,

Det er som kjent fellesferie og alle er oppfordret til å ta ferien i Norge. En del har benyttet seg av det, også på Randabergs eneste overnattingssted.

— Vi har hatt en bedre sommer enn det vi er vant til, men det er fortsatt ledige senger her hos oss, så vi håper også at de neste ukene vil gi oss en fin opptur, forteller hun.

Ventilene Viste Strandhotell melder om en bedre sommer i år enn i fjor.

Hotellet nede ved stranden har rundt 40 rom man kan tilby. I sommer arrangeres det også flere sommerleire som tar beslag i en del av disse.

— Hvor mange gjester som har overnattet har jeg ikke de eksakte tallene på ennå, men vi ser en klar bedring i forhold til i fjor sommer - og det er noe vi tar med oss videre.

Hun forteller videre at det er bookinger som ligger inne fra folk som skal på ferien i løpet av sommeren.

— Vi har faktisk også en helg i august hvor alt er bestilt, men det kommer av et brylllup som skal arrangeres.

Arrangementer er viktige for hotellet, og det blir stadig flere av dem. Men den opprinnelige planen rant litt bort da koronakrisen slo til.

Madelen Nordhus Strøm ved Ventilene Viste Strandhotell sjekker bookingsystemet i resepsjonen.

— Vi hadde mye som var bestilt. En del av dette får vi tilbake, for det skal blant annet være konfirmasjoner og flere større bursdagsfeiringer her.

Hun roser også lokalbefolkningen i kommunen for å bruke hotellet.

— Ja, så absolutt! Vi har mange lokale innom når vi har for eksempel har godværsdager. Noen er også flinke til å ta med seg venner ned for en matbit.

Til høsten er også søndagsmiddagene tilbake for fullt.

— Det har også vist seg å være populært blant mange lokale innbyggere. Restriksjoner rundt servering blir også litt enklere å forholde seg til, slik at vi kan ha vår kjente søndagsbuffet igjen hvor man forsyner seg selv.