KORTREIST: – Årets begivenhet fra oss under «Kortreist» blir lansering av årets XnTrisk, kunngjør Jo Arild Tønnesen overfor Randaberg24.

Sandalen gård er en av fire gårdsutsalg i Randaberg som deltar på «Kortreist»;

Nornes Gård, Randaberg Gårdsutsalg, Sandalen Gård og Slettå Gårdsutsalg

Totalt er det litt i overkant av 70 gårdsutsalg som holder oppe, og årets rute strekker seg fra Sauda til Egersund.

– Det er veldig kjekt med «Kortreist», for Sandalen Gård blir det andre gang vi deltar, forteller Tønnesen, som ble positivt overrasket i fjor da fire ganger flere kunder enn en vanlig lørdag tok turen.

På en lørdag kan Jo Arild og Anne ha et sted mellom fem og 40 kunder.

I september da «Kortreist» ble arrangert for første gang, ble det en så stor suksess at folkene bak Gladmaten bestemte seg for å arrangere «Kortreist» to ganger i løpet av 2024. Den gang var 105 matprodusenter og gårdsutsalg med på laget, men i år er det noe færre, som skyldes at vi nå er utenfor sesong for en del frukt- og grønnsaksprodusenter.

– «Kortreist» er et veldig kult konsept, og hjelper oss som driver gårdsutsalg og produserer mat, som ikke har de store kreftene til å markedsføre, til å vise igjen. Mange som kom innom i fjor visste ikke at vi fantes engang, avslutter Tønnesen.

Nylig var Sandalen gård med på Solsiå festivalen i Sandnes, da som det eneste sideriet. Mange fikk øynene opp for gård til Tønnesen, og i løpet av festivalen var det også kunder fra Randaberg som var overrasket over at de fantes et sideri som Sandalen gård på Randaberg.