Kommuneoverlege Ole Bernt Lenning.

KORONASMITTE:

På Haugalandet, i Haugesund og Karmøy. har det de siste dagene vært flere nye smittede av covid-19 viruset. Det er snakk om seks personer. Alle skal være unge voksne i aldersgruppen 18–30 år. De hadde milde symptomer, blir det opplyst.,

Kommunelegen i Haugesund mener smitten kommer utenfra. I Randaberg følger kommuneoverlege Ole Bernt Lenning nøye med på situasjonen.

– Smittekjeden er vel ikke avklart foreløpig på Haugalandet, men vi må nok forvente at vi får en viss økning som kan treffe blindt ut ifra  større bevegelser i befolkningen i ferien og med turisme inn og ut av landet, sier Lenning til Randaberg24.

https://randaberg24.wpengine.com/2020/07/13/dette-var-en-planlagt-ferie/

Det er ikke noe som ennå tyder på at pandemien er over. I Randaberg har det siden mars vært 10 personer som har vært smittet, hvor minst to personer var innlagt på sykehus.

— Samfunnet skulle imidlertid være godt rigget for å håndtere dette nå, ut ifra de systemene som er bygget opp både med henhold til smitteoppsporing og helseberedskap både i første og annen- linje tjenesten.

Lenning legger til at det er viktig at alle som er på reise i ferien følger de rådene som er grundig repetert når det gjelder smittevern.