KOMMENTAR:

For var det ikke slik at noen ble glemt oppi alle skisser og tegninger?,

Vi satt igjen med det inntrykket. Og det er alle dem som bor i nordre del av sentrum, alle dem som har levd og bodd der i årevis - i deler av Bøveien. De som føler og kjenner på at de bor der på lånt tid.

Skulle ikke de få høre siste nytt?

Det skjedde i hvert fall ikke da to ulike mulighetsstudier ble vist fram til folkevalgte og kommunens innbyggere. Flere av dem som bor langs deler av de aktuelle stedene langs Bøveien var også på møtet.

Om deres egen fremtid fikk de ikke med seg et ord om - bare at den delen ikke var med i de to studiene. Det ble snakket om en tettere bebyggelse - noe som er en del av grunnlaget i de aller fleste landsbyer.

Noe annet man burde vurdere å se på, er busstrafikken gjennom Jon Torbergsson vei.

Langs Bøveien er det tett bebyggelse, men alle dem som bor der fortjener å få vite hva de har i vente om fremtiden sin. Skal de bo der i 5, 10, 15 eller 20 år?

De vet ikke det, og her bør kommunen komme seg på banen med det første for i det minste fortelle hva de tenker - eller om det er lagt på is for godt, å utvikle den delen av sentrum nord.

Beboere i Bøveien har levd i usikkerhet i årevis, det vil si i minst 10-15 år. Tidligere har det vært snakk om å rive 25 til 30 hus, bensinstasjon, verksted og butikken på hjørnet, Spilleriet.

Man kan undres på hvorfor dette ikke var med i de to mulighetsstudiene.

Men det var også mye bra skisser som ble lagt fram. Tettere bygging er en del av landsbylivet - det samme er en samlingsplass hvor man møtes, som et torg. Om det er rom for et hotel i sentrum er undertegnede usikker på.

Men noe annet man burde vurdere å se på, det er busstrafikken gjennom Jon Torbergsson vei. Når Sentrumsparken står ferdig vil det også inneholde et torg hvor det skal være aktivitet.

Skal man da gå over veien og vente til bussen har kjørt?

Hvorfor ikke se på muligheten for å finne et annet sted for busstrafikk, og heller gjøre Jon Torbergssons vei om til en gågate?

Skal ikke en landsby inneholde en gågate?

Hvordan man kan få til en slik løsning er ikke godt å si, men med så mange mennesker som jobber med sentrumsutvikling, er vi sikre på at det kunne vært funnet en løsning for også dette.

Og tomta der hvor forsamlingshuset er - hvorfor er ikke den med i noen mulighetsstudie?