Butikksjef Kirsten Sørheim ved Coop Prix var med i en av ukens mest leste artikler.

UKEBLIKK:

Ekteparet Ann Elin, fra Randaberg, og Johnny Stahl bor i Estepona i Spania. Det har de gjort i snart fire år. I Spania er det strenge restriksjoner på det aller meste - og det har eksplodert i antall døde og smittede i landet, også siden vi skrev om ekteparet. Da var 3.434 døde, mens 48.000 personer var smittet. I dag er det nær 6.000 døde og over 73.000 personer som er smittet i landet.,

https://randaberg24.wpengine.com/2020/03/25/vi-har-ingen-planer-om-a-reise-hjem-fra-spania/

– Vi går på butikken og handler. Restriksjonene er at man skal ha på seg masker og hansker når vi handler, og det er ikke tillatt med mer enn 10 personer i butikkene samtidig. Imidlertid er det gode ordninger når det kommer til å bestille varer. Det benytter også vi oss av fra noen av de lokale butikkene i byen, forteller de.

Gatene i Estepona er like folketomme som dette. Illustrasjonsbilde. Foto: Illustrasjonsbilde

Det er lov å være på hyttetur og overnatte i kommunen, men bare hvis hytteeier også bor i kommunen. I Randaberg er det 128 registrerte hytter - og en del av av randabergbuer.

– Her i området er det mange som overhodet ikke bryr seg. Det er respektløst overfor reglene som gjelder og for alle oss andre.

https://randaberg24.wpengine.com/2020/03/26/respektlost-overfor-oss-andre-som-bor-i-kommunen/

Da Randaberg24 tok en kveldstur var det lys flere steder i hyttene.

Det er 128 registrerte hytter i kommunen, en del av disse finnes i Vistevågen.

Det er ikke mye idrett å oppleve i disse tider. Det er faktisk ikke noe som helst. RIL-trener Eirik Renberg Bjørnø var med i artikkelen som var ukens tredje mest leste.

Foto: Trener Eirik Renberg Bjørnø, Randaberg IL Fotball. FOTO: Per Thime

,–

Innledningsvis er det viktig å si at for oss så driver med fotball på nivå fem i Norge, ikke er de som blir rammet hardest i samfunnet av denne krisen – men at det er like kjipt for oss som for resten, er det ingen tvil om.

https://randaberg24.wpengine.com/2020/03/23/det-er-ikke-vi-pa-niva-fem-som-blir-hardest-rammet/

Når laget ikke møtes til fellessamlinger, så gjør de det også på andre måter.

– Vi får rett og slett bare se hva som skjer de neste ukene, og forsøke å gjøre det beste ut av situasjonen. Vi skal forsøke å avholde videomøter på jevnlig basis for å opprettholde den sosiale kontakten. Den sosiale biten er nesten det verste å miste, slår treneren fast.

Foto: Marianne Bø og butikksjef Kirsten Sørhein ved Prix Grødem. FOTO: Per Thime

Coop Prix opplever færre kunder, men økt omsetning den siste tiden. Det er hyggelig for butikken, men politi vil de ikke være – for de opplever mange unge i butikken, mest for å «henge».

https://randaberg24.wpengine.com/2020/03/26/vi-vil-ikke-vaere-politi-men-det-er-ikke-lekepark/

– Her er alle velkomne, men vi synes ikke det er greit å komme rullende inn på rulleskøyter, gå og kjenne på varene eller bare oppholde seg i butikken. Derfor synes jeg det må være greit å gi beskjed om det, sa butikksjfen Kirsten Sørheim.