KORONA:

— Vi er bekymret for at dette fortsatt ikke er under kontroll. Vi tror vi har noen tøffe uker foran oss, og tror at vi kommer til å få et høyere trykk enn det vi så i 2020.,

De sa smittevernoverlege Lars Kåre Kleppe da han orienterte om smittesituasjonen. Han sa videre at dette ikke er over om én uke eller to.

— Det er mye som tyder på at det vil være strenge restriksjoner også etter dette. Det vi ser nå er resultatet av jule- og nyttårsfeiringen, og det kommer til å gå lengre tid før vi ser resultatet av dette.

På orienteringen kom det også frem at det er et pågående smitteutbrudd ved sykehuset Det er ved avdeling for blod- og kreftsykdommer fem ansatte og tre pasienter er smittet.

– Vi har dessverre fått et smitteutbrudd. Fem ansatte er påvist smitte og tre pasienter er smittet. Vi har gjort en god jobb med å stoppe smitten. Vi har 37 ansatte i karantene fra sengepost 2K, der smitten oppsto.

Ha la til at det fortsatt er trygt å få behandling ved sykehuset som har over 8.000 ansatte. Rundt 180 av disse er for tiden i karantene.

Det ble også opplyst at det for tiden er 11 pasienter innlagt , hvor tre av dem er i respirator. I neste uke blir det også åpnet opp en hurigstasjon for testing på Stavanger lufthavn, Sola.  Mikrobiologisk avdeling får inn cirka 3000 prøver om dagen fra Sør-Rogaland, og noe fra Nord-Rogaland.