Dette er dagens brakkebygg som Hermes Mek har nede ved Grødem. |

MØTE:

– Det er svært betenkelig at det ved Hermes sine lokaler har vært ulovlig innkvartering i 25 år. Vi støtter det som er fra Fylkesmannen i denne saken, sa Aps Turid Nygård da saken var oppe i hovedutvalget i går kveld.,

Videre mente hun at argumentasjonen fra bedriften ikke holder mål. Tidligere har Fylkesmannen satt foten ned og gått imot at det skal gis dispensasjon, mens Randaberg kommune har vært positive.

– River ikke opp teltpluggene

– De sier blant annet at hvis det ikke går her, så får vi se oss om etter andre steder utenfor kommunen. Jeg vil tror at når bedriften har vært her så lenge, så drar de ikke opp teltpluggene og flytter over grensen eller en annen granse fordi at vi sier at et industriområde ikke egner seg som et boligområde.

Nygård mente at hvis man sa ja til dette, så vil det føre til problemer i neste omgang.

– Vi ser det i sak etter sak, der vi kan være snille og gå imot, omregule ting, for så å få problemer i neste omgang ut i fra en likebehandslingssynsvinkel.

Nygård var også opptatt av dette med midlertidig byggetillatelse.

<img class="alignleft size-full wp-image-10055" src="https://randaberg24.wpengine.com/content/uploads/2020/04/hermes.jpg" alt="" width="4176" height="2784" >

– Jeg har aldri sett eller lest noe så rart som en midlertidighet, fem år av gangen, på et bygg som skal bygges opp permanent. Slike midlertidige bygg er jo brakkebygg som kanskje brukes i forbindelse med oppbemanning. Dette er en bedrift som har vært i kommunen i mange år, og jeg tror at hvis de som vil gå inn for den dispensasjonen, de skal få ganske store problemer i neste runde. Dette vil danne presedens i andre saker og er en rar sak å gå imot Fylkesmannen på.

Skjedd før

Turid Nygård fikk støtte fra Venstre som også var imot dette midlertidige bygget. I de andre partiene var det støtte om rådmannens forslag - som gikk på å gi dispensasjon for å bygge et midlertidig bygg - med en avtale på fem år av gangen.

– Dette er noe som er gjort også tidligere og jeg viser til avtaler med Einar Hanasand og Randaberg Industries. Det er dermed ikke noe nytt i at vi gjør det som dette, sa Høyres Svein Livar Haga.

Da det ble stemt var det AP og Venstre som stemte imot. Hermes Mekaniske AS fikk dermed et positivt svar fra hovedutvalget.