MIDLERTIDIG VEI:

Det er jobbet med ny løsning i forbindelse med boligutvikling på Øvre Grødem. I bunn og grunn dreier det seg om en midlertidig vei som skal på plass, hvor utbygger i første omgang fikk nei fra kommunens politikere.,

Det er firmaet Skjæveland & Co, som har engasjert JoB Arkitekter for en mulighetsstudie av området med tanke på utvikling og adkomst, uten å komme i konflikt med Vegvesenets fremtidige planer for Harestadkrysset i forbindelse med bygging av Rogfast..

Kommunalplanutvalget behandlet saken igjen i dag, med nye opplysninger på bordet.

Venstre var ikke positive tidligere, men var på glid i dag og vel så det.

– Vi er ikke helt fornøyd, men ser det er gjort endringer til det positive. Vi kommer nok til å gå for denne løsningen som nå ligger, sa Ingve Lerang.

Arbeiderpartiet var også positive, men var interessert i å høre hva Venstre tenkte om saken først.

– Det er gjort endringer, til det bedre. Vi må vurdere om den nye adkomsten er en bedre løsning. I en slik prinsippavklaring heller vi mot dette slik at vi kan få en reguleringsplan til behandling som så skal ut på høring. Da kommer det ventelig innspill fra flere, som fra naboer. Dette er jo en midlertidig løsning som vil gå på ei mark. Jeg lurer jo også på om marka kan tilbakestilles etter bruk, og det er noe jeg har fått positive signaler på, sa Kristine Enger.

Kommunalsjef Tonje B. Doolan orienterte om prosessen, det som først er et planinitiativ og oppstartsmøte. Siden blir det reguleringsplan og det som følger med.

Jarle Bø (Sp) tok også ordet.

– Senterpartiet støtter det forslaget som ligger, men er enig med Venstre og AP i sine synspunkter i saken. Men jeg gjentar også at vårt parti var enig forrige gang denne saken var oppe og at den løsningen som da lå hadde vært mulig å si ja til.

Renate Kolnes (H) erstattet utvalgsleder Bjørn Kahrs i saken, som meldte seg inhabil. Hun sa at man burde gå i dialog med Statens vegvesen om å få til en annen løsning.

Kommuneplanutvalget stemte så over det nye i saken og det ble vedtatt å gå videre med saken.