KONTROLL:

Det er Statens vegvesen som har kontrollert kjøretøy på Sokn i ettermiddag. Alle kjøretøy som var inne på kontrollplassen ble kontrollert for vekt.,

— Et kjøretøy fikk 6.850 kroner i gebyr for overlast. Det var 2.000 kilo over den tillatte maksgrensen på styreakselen. Sjåføren fikk pålegg om å avlaste for å komme ned til lovlig vekt før videre kjøring, heter det fra kontrollen.

Antall tungbiler over kontrollplass: 41,Antall kontrollerte tungbiler: 12,Antall kontrollerte lettbiler: 27 forenklede kontroller,Antall observerte for bruk av belte: x,Antall kjøreforbud/avskiltinger: 6/0,Antall dekkgebyr: x,Antall overlastgebyr: 1 overlast gebyr,Antall anmeldelser: x,Antall skriftlige mangler: 2

To vogntog lastet med laks fikk kjøreforbud grunnet store avrenninger bak semitraileren. Føreren ble pålagt og stoppe avrenningen før de kunne forlate kontrollplassen.

— Den tekniske tilstanden kontrollen avdekket mangel på et kjøretøy. mangelen gikk ut på demontert underkjøringshinder. Sjåføren fikk mangellapp med frist for utbedring av feilen.

I tillegg til kontroll av tunge kjøretøy er det utført 27 forenklede kontroller for varebiler og personbiler. Det vil si visuell utvendig kontroll av kjøretøyet.

Det ble også skrevet ut 8000 kr i gebyr for manglende gyldig bombrikke.