Bente Huth er glad for at man igjen kan holde butikken åpen. |

ÅPENT:

– Jeg vil faktisk si at dette er en gledens dag. Tenk at vi faktisk får se våre kunder igjen. det er kjekt, slår Bente Huth fast i formiddag.,

Synsam-butikken i Randaberg er igjen åpen for kunder. Retningslinjer er på plass og det kommer ganske sikkert til å gå greit.

– Fem kunder inne i butikken samtidig, og det går fint. Vi ser faktisk at kundene selv teller og ser om det er klar adgang, sier hun.

Retningslinjer

I formiddag var flere av butikkens kunder innom. Betjeningen har klare retningslinjer, men de tror ikke det blir så vanskelig å håndtere.

– Etter flere uker virker det som mye er blitt ganske normalt å ta hensyn til. For oss ansatte skal vi ha en meter avstand til dem som kommer. Det er ikke noe problem.

I en butikk hvor man selger briller er renhold viktig.

<img class="alignleft size-full wp-image-9630" src="https://randaberg24.wpengine.com/content/uploads/2020/04/DSC_7584.jpg" alt="" width="4176" height="2784" >

– Det er nok ikke uvanlig at vi kommer til å vaske en del par briller i løpet av en arbeidsdag. For hvert par briller som kunder prøver så må de vaskes grundig etter på. Jo, det kan nok være det kommer til å lukte en del sprit her, men dette til beste for alle.

Inn til butikken får de med mellomrom også briller for reperasjon.

Hektiske dager

– Det sies å bruke hansker er best, men for oss blir det ikke lett å sitte med plathansker å skru bittesmå skruer. Her har vi kommet fram til at bruk av sprit etter jobb er like bra - og ikke minst er det mye mer praktisk for oss.

Når optikeren er i butikken skal det på plass et pleksiglass mellom optiker og kunde. I dag bruker optiker visir som beskyttelse.

– Vi ser fram til hektiske dager her hos oss, for vi hadde mange bestillinger da vi måtte stenge. Men vi gleder oss.