Kommunalsjef for Oppvekst Petter Hagen.

SKOLE OG BARNEHAGE:

I Randaberg kommune gjør de som de skal både i skoler og i barnehagene. De følger retningslinjene som til en hver tid foreligger fra FHI.,

Etter noen uker oppsummerer Oppvekstsjef Petter Hagen til Randaberg24.

– Det medfører at skoler og barnehager har ansatte som blir hjemme i tråd med retningslinjene for symtomer fra FHI. Dette gir utfordringer i daglig bemanning. Så langt løses det ved interne omrokkeringer i den enkelte barnehage og skole, forteller han.

I alle enheter finnes det en plan man jobber ut i fra. Hagen skryter av måten det jobbes på i alle ledd.

Gode planer

– Enhetene har en plan internt for hvordan de forskyver personalet i forhold til behov for bemanning.Vi har heldigvis veldig erfarne ledere i både barnehager og skoler som er meget drevne på organisering.

Men, for det finnet et men oppi dette. Det nærmer seg blant annet høstferie i Randaberg, den er ikke så langt unna. Der har han også en oppfordring til de ansatte i skoler og barnehager.

– Samtidig er vi som alle andre spente på utviklingen mellom høstferie og jul, og vi håper selvfølgelig på at vi i størst mulig grad skal få holde både barnehager og skoler åpne. Derfor håper jeg at flest mulig av mine flotte folk i felt får tatt influensavaksine etterhvert. Spesielt for de som jobber med de minste barna i barnehage og skole vil dette være viktig.

Til foreldre og ansatte

Hagen fortsetter med at det også er veldig viktig at både foreldre og ansatte følger retningslinjene til både FHI kommuneleger her i Randaberg videre.

– De er enormt gode og hjelpsomme for både Helse og Oppvekstledelse i kommunen med tolkninger av retningslinjer fra sentrale myndigheter.

Hagen vet at det er en stigende smittetrend i distriktet.

– Det må vi ta på alvor, og vi voksne må være gode forbilder i den forbindelse.