Bjørn Rygg fra Randaberg driver BR Industrier.

SATSING:

Bjørn Rygg fra Randaberg står bak BR Industrier, men langt ifra bare det. I dag etablerte han selskapet som har fått navnet Herde Industrier.,

Det dreier seg om reetablering av fire edrifter innen landbruket, som nå blir til Herde Industrier. Rygg sa under dagens lansering at hans håp er at dette vil legge grunnlaget for en nasjonal og internasjonal satsing på norske jordbruksredskaper.

– Herde Industrier starter neste år med 120 millioner kroner. Målet er å vokse til 500–600 millioner kroner i omsetting innen 2027, sier Rygg til Aftenbladet/E24 under lanseringen.

De fire selskapene er Reime, Herde, Underhaug og Landbruk & Maskin. Sammen skal de fire selskapene lage mindre produksjonsserier som er bedre tilpasset det norske markedet.

– Det begynte å eskalere etter at vi gikk inn i Reime. Underhaug AS ble vi enige med for to-tre dager siden, svarer Rygg på spørsmål om hvordan det nye selskapet er blitt til. BR Industrier eier 90 prosent av Herde. Resten er det Kjell Øystein Røyneberg som eier, i egenskap av å eie 25 prosent av Landbruk og Maskin som tar med seg merkenavnet Rekord System inn i Herde Industrier.

Hovedsete for det nye selskapet blir på Jæren, nærmere bestemt på Nærbø.