Flere fra Randaberg var på konsert med deLillos i helgen.

KONSERTSMITTE:

Over 600 publikummere var til stede da deLillos spilte i Folken lørdag kveld.,

Blant dem var det flere fra Randaberg, som blant annet har lagt ut film på snapchat.

Nå blir alle bedt om å PCR-teste seg og holde seg hjemme til svaret foreligger.

– Smittesporingen i kommunen kontaktet oss. Én av konsertgjengerne har fått bekreftet omikronsmitte. Det betyr at alle som var på konserten må PCR-teste seg så fort som mulig, sier Folken-sjef Jesper Brodersen til Aftenbladet.

Videre skriver avisen:

Torsdag kveld gikk det ut en SMS-melding til alle som var på konserten med mer informasjon. Der står det at alle må PCR-teste seg og bli hjemme til svaret på testen foreligger.

«Videre karantene etter dette er ikke nødvendig, men konsertgjengerne må ta en ny PCR-test på dag 8 etter mulig smitteeksponering. I dette tilfellet vil det si søndag 12. desember» står det i meldingen som har gått ut til konsertgjestene.

Smittevernoverlege Ruth L. Midtgarden i Stavanger kommune, forteller til Aftenbladet at man her kan stå overfor en skikkelig smittebombe.

– Det er en stor sak når over 600 personer potensielt kan være smittet. Nå får vi håpe at konsertgjengerne følger anmodningen om å holde seg inne og ta PCR-tester. Men disse er ikke definert som nærkontakter av den smittede, sier hun.

SISTE: To personer er bekreftet smittet med omikronvarianten etter DeLillos-konserten i Stavanger lørdag. Det er også mistanke om at flere er smittet med denne varianten, opplyser smittevernoverlege Ruth Midtgarden i Stavanger til NRK.