Sjeføkonom i SpareBank 1 SR-Bank, Kyrre M. Knudsen.

FAKTA:

– I konjunkturbarometeret ser vi etter lyspunkter som kan bidra til å bedre situasjonen. Dessverre ser vi ikke mange lyspunkter for øyeblikket.,

Det forteller sjeføkonom i SpareBank 1 SR-Bank, Kyrre M. Knudsen, fra Randaberg. I morges var Knudsen gjest på morgensendingen til NRK Rogaland.

— Det er krevende tider, for mange har opplevd en stor nedgang, så er vi omtrent halvveis tilbake etter koronanedgangen, og så er det en ganske stor oppgang som skal til før vi er tilbake til det som kan ligne på normalt.

Knudsen forteller at han hadde sett at tallene hadde vært bedre. I undersøkelsen som er gjort er 600 bedrifter spurt om hvordan de ser på utsiktene i tiden som kommer.

— I noen bransjer har aktiviteten falt veldig mye, som reiseliv, transport og kultur. Der har det flatet ut voldsomt. Det åpner heller ikke opp med det aller første. I andre sektorer har fallet vært noe mindre, og så har vi varahandel som har gått bra. Det er forskjeller innen hvilken sektor man tilhører.

Knudsen mener regjeringen må pøse på med penger.

— La oss si at det er to løsninger. Det ene er at vi alle må forholde oss til det som nå skjer alle sammen og gjøre de tilpasninger og på et vis omstille oss for at aktiviteten er usikker. Det andre er at når statsbudsjettet kom i forrige uke, så ble det foreslått tre prosent bruk av oljefondet. Der kunne man brukt noe mer, som på infrastruktur eller andre tiltak.

Knudsen la i morges frem konjukturbarometeret - som du kan se i vinduet over.