LANDSBYHAGEN:

– Det er klart at dette er en fin dag for alle dem som skal flytte inn her. Som utbygger er jeg godt fornøyd med prosjektet som jeg syns står fram som veldig bra, sier Steinar Skjervik til Randaberg24.,

I formiddag var de aller første nye beboerne på plass i komplekset som teller 24 leiligheter. Fra terrassen i sin nye leilighet beundrer ekteparet Karen-Marie og Hans Obrestad utsikten fra 2. etasje.

– Vi ser mot flere deler av kommunen her, blant annet til Viste Hageby, sier de to som har sett fram til dette lenge.

I 50 år har paret bodd i Viste Hageby. I disse dager er de på flyttefot til sentrum.

Karen-Marie Obrestad er meget godt fornøyd med ny leilighet i sentrum.

– Det er klart det er vemodig å flytte fra et sted man har bodd i 50 år, men dette blir jo en helt ny start på livet, forteller de to.

De to har kjøpt seg leilighet i 2. etasje, og selvsagt er alt på ett plan. Borte er kjeller og hage - som de har hatt i Viste Hageby.

– Vi ser fram til å ikke stelle i hagen noe mer. Like under oss er det også blitt så fint, med hage som vi kan bruke, det er benker og stier. Vi er veldig fornøyd så langt, sier Karen-Marie.

Hun roser også samarbeidet som ar vært mellom kjøper og selger.

– Steinar (Skjervik) har vært fantastisk fin å samarbeide med og det samme har Front Bygg.

Hans Obrestad i prat med utbygger Steinar Skjervik. I dag var det overlevering av nøkler og leilighet.

I morgen starter innflyttingen for fullt. Etter 50 år i samme hus i Viste Hageby ser de at det er en del som skal ut.

– Heldigvis har jeg døtre som liker litt retro-stil. De legger turen fra Østlandet, for å hjelpe til og for å ta med seg litt som vi ikke trenger. Det blir jo en del samlet etter noen år. Vi sier jo alltid at det kanskje kan komme til nytte, vet du.

Hjemme i Viste Hageby har de vært klar for å flytte i mange år. Det har liksom ikke blitt noe - før nå. Eneboligen er også solgt, så alt er i orden før flyttebil kjører mot ny adresse.

– Da vi så dette prosjektet som kom fant vi ut at det var dette vi ville. I fem år har vi snakket om det, men vi hadde ikke funnet det rette. Nå gleder vi oss til å benytte oss av alle tilbudene som er i sentrum. Bilen kan parkeres i kjelleren og vi kan bruke beina til besøk i butikker, café og annet som er i området.