BÅL-PÅSKE:

Det generelle bålforbudet her i landet trer ikke i kraft før 15. april, men i forbindelse med blant annet påske, er det en del som tenner opp der de ferdes, som i naturen.,—

Vi ønsker alltid at innbyggere utviser forsiktighet med bål og brenning, men i dag og i morgen er det meldt en del vind som kan skape utfordringer og gjøre at det kommer ut av kontroll.

Det skriver 110 Sør-Vest på Twitter i formiddag.

De ber alle som skal tenne opp bål utendørs være forsiktige og at det skjer på en forsvarlig måte i tråd med kommunens regler for utendørs brenning.

Før du brenner bål, husk:

Ta hensyn til reglene om bålforbud, skogbrannfare og vindforhold., Det er ikke lov å brenne bål og engangsgrill på svaberg., Det er forbudt å brenne plast, bygningsmaterialer og annet søppel., Grunneiers tillatelse må innhentes (gjelder ikke kaffe-/pølsebål)., Det skal være en person som er ansvarlig for bålet.

Tips til trygg bålbrenning

Bålet må være i god avstand fra bebyggelse og vegetasjon., Bruk bare tørre trematerialer., Bålet må ikke være større enn at du har kontroll på det og kan slokke ved behov., Ha egnede slokkemidler lett tilgjengelig. Ved sjø eller vann kan bøtter benyttes., Brannvesenet anbefaler at kaffe- og pølsebål blir slokket ved mørkets frembrudd. , Når du forlater bålplassen skal bålet være helt slokket.