VAFFELDAGEN:

Først og fremst var alle enige om at vaflene var gode, de som Ola Randeberg har hatt ansvaret for i mange år.,

Det er tirsdag morgen og samling på loftet, eller det som også kalles fotballoftet på idrettshuset.

— Vi er enig om at disse vaffeltreffene nok har vært gående mellom 15 og 20 år, men det er ikke så godt å si, for en del her husker ikke så godt lenger, humrer Ola Randeberg.

I formiddag var det bra fremmøte, selv til ferien å være. Sommerens neste siste treff bar som vanlig et godt preg av gode historier, også fra fotballbanen.

Leif Gilje er en av dem som har aller mest kamper for A-laget gjennom tidene. Gilje har bare åtte spillere foran seg på listen med sine 336 kamper.

— Èn av de kampene jeg husker best er nok cupkampen vi spilte mot Sandefjord. Da var ikke du født, men årstallet var 1964. Vi reiste til Sandefjord og spilte mot landslagsspillere, som legenden Torbjørn Svendsen. RIL gjennomførte en god kamp, men Sandefjord, som da var et topplag vant til slutt 3-1, forteller Gilje.

På fotballrommet var det i  går formiddag flere som husket den kampen, blant dem Ola Randeberg og Tor Sande. Førstnevnte har spilt 521 kamper for Randaberg og har rekorden i klubben. Tor Sande har spilt 426 kamper i RIL-draktene.

— Det var alltid kjekt å spille mot Randaberg. Disse vaffeltreffene er en viktig sosial plass, selv om jeg aldri har spilt en eneste kamp for Randaberg, sier Rolf Aarre.

Han er Vidar-gutt og har alltid vært det og står oppført med 237 A-kamper for laget fra Lassa.

— Jeg flyttet til Randaberg tidlig på 70-tallet og startet da min jobb i kommunen, hvor jeg blant annet var det som da het kommunesekretær. I årene på fotballbanen var det mange tette og tøffe kamper mot gjengen fra Randaberg. Vi både vant og tapte. I dag er jeg fast gjest her på loftet og må få skryte av det Ola har fått i stand og som nå har vart i så mange år.

Hvis dette treffet har vært i 15-20 år har det også gått en del vaffelrøre. Hvor mange liter og hvor mange vafler det har blitt er ikke godt å si.

— Ola har en hemmelig oppskrift på dette, og de smaker fortreffelig hver eneste gang. Her er det ikke nødvendig med noen stor frokost før vi kommer, sa Per Helge Pollestad, mangeårig trener for aldersbestemte lag i klubben og fast gjest blant vaffelgjengen.