PENGER OG LÆRLINGER:

— Vi tilbyr ekstra tilskudd for å sikre at læringer får gjennomført læretiden, og tilskuddet er spesielt rettet mot utsatte bransjer i Rogaland. Totalt er Rogaland tildelt 16,6 millioner kroner fra staten, og kommuner og bedrifter kan nå søke.,

Det heter det fra fylkeskommunen i dag. Det er kriterier for hvordan og hvilke bedrifter som kan søke om midler. Ordningen og tilskuddet skal bidra til flere lærekontrakter/opplæringskontrakter slik at flest mulig søkere får tilbud om læreplass. Tilskudd kan også gis til lærebedrifter som har permitterte lærlinger for å sikre at de får fullført læretiden.

— Vi kan med denne tilskuddsordningen gi økonomisk støtte til virksomheter som deltar i den nasjonale dugnaden for å ivareta framtidens arbeidskraft. Jeg er glad for at regjeringen ser behovet for læreplasser, sier Catrine Utne Pettersen, fagopplæringssjef i Rogaland fylkeskommune.

Målgruppen er bedrifter som tidligere ikke har hatt lærlinger/lærekandidater, men også allerede etablerte lærebedrifter som kan ta inn lærlinger/lærekandidater utover det de vanligvis har gjort tidligere.

For en uke siden var det i Randaberg 10 personer som sto uten læreplass.

Her kan din bedrift søke tilskudd.