Gunnar Hiim er leder i Randaberg Ap.

– Hvis dette vedvarer bør en gjerne tenke på kraftigere tiltak som overvåkning. Det er klart det er mange som er i mot overvåkning, men dersom hærverket er et så stort problem som det er, synes jeg at vi bør kunne ta opp dette politisk. I hvert fall bør det kunnes sette opp kameraer på kommunale bygg, sier Gunnar Hiim, leder for Randaberg Arbeiderparti.,

https://randaberg24.wpengine.com/2020/09/21/uttrykker-frustrasjon-over-synet-som-motte-ham-pa-skolen-det-tar-ingen-ende/

Han forteller at det for noen år siden ble satt opp overvåkningskameraer ved Grødem skole på grunn av hærverk.

– I etterkant ble hærverket nesten totalt fraværende. Det bør kommunen kunne se på at også kan gjøres i Randaberg sentrum. Hvis hærverket ikke tar slutt må vi se på muligheten til å kunne ha overvåkning på kommunale bygg, selv om dette er kostbart, sier han.

https://randaberg24.wpengine.com/2020/09/21/ungdomsradet-moter-ordforeren-for-a-ta-opp-herjingene-i-sentrum/

Etter det Hiim kjenner til var datatilsynet inne i prosessen da Grødem skole fikk montert overvåkningskameraer fordi det er et offentlig område. Han trekker aktuelle bygg som for eksempel Landbyhuset, skolene og kommunehuset - som alternative steder for å sette opp overvåkningskameraer.

– Det er mange natteravner som går rundt om nettene og foreldrene oppfordres av skolene til å snakke med ungdommene sine om hærverket. Jeg tviler på at ungdommene ønsker å bli mer overvåket med kameraer, sier han og legger til

https://randaberg24.wpengine.com/2020/09/20/nattjenesten-mott-av-skilt-haerverk-i-natt-det-ene-skiltet-holdt-vi-pa-a-kjore-ned/

– Hvis hærverket fortsetter vil Arbeiderpartiet fremme mulige forslag for å få slutt på problematikken. Foreløpig får vi håpe at det opphører, sier han.

God effekt?

Ifølge rektor ved Grødem skole, Per Jarle Marsli, ble overvåkningskameraene installert for omtrent ti år siden ved skolen da det var mye hærverk ved skolen. Han bekrefter Hiims opplysninger.

– Det har fungert som et effektivt tiltak på skolen vår, sier han, og tror det kan være lurt å sjekke opp muligheten for å installere kameraer også på andre skoler i kommunen.

Rektor Per Jarle Marsli ved Grødem skole. Foto: FOTO: Per Thime

– Fagfolk kan nok kunne vurdere effekten av dette bedre enn meg, sier han og forteller at kameraene ble installert i samarbeid med datatilsynet.

Han forteller at det var et eget firma som satte de opp rundt skolen. De har gitt gode resultater.

– Vi har vært heldig og det har vært lite hærverk. Vi ser kanskje knuste flasker, men ikke hærverk og derfor har vi ikke sett noen grunn til å ta det videre, sier han.

https://randaberg24.wpengine.com/2020/09/18/slik-tegner-du-abonnement-pa-randaberg24-no/