PRESSEKONFERANSE:

— Fra før jul har vi beveget oss fra å være det eneste grønne fylket til å være ett av de rødeste fylkene.,

Det sa sykehusdirektør Helle Schøyen under formiddagens pressemøte på SUS. For tiden er det innlagt ti pasienter ved sykehuset som er smittet, vedkommende er i aldersgruppen 50 til 60 år.

— Med økende smitte i befolkningen forventer vi flere innleggelser den kommende tiden, sa hun videre

Hun la til at sykehuset har planer for å håndtere dette videre. Smittevernverlege Lars Kåre Kleppe deltok også under formiddagens seanse på sykehuset.

— I forrige uke fikk vi inn 430 positive tester her hos oss noe vi ikke har hatt i pandemien tidligere, sa han.

Videre fortalte han at det de siste ukene har vært flere medarbeidere ved sykehuset som har testet positivt.

— Vi har hatt rundt ti ulike situasjoner i ulike avdelinger der ansatte eller pasienter har testet positivt. Dette er noe vi håndterer forløpende.

Kleppe mente også at regjeringens siste tiltak er det rette i den situasjonen som er nå.

— Vi har tror på at det er rett vei å gå for å få ned smittespredningen. Hvis vi kommer i en lignende situasjon som nabolandene, vil det være mye mer krevende enn det vi opplever nå.

I Randaberg er det de siste 14 dagene registrert 28 personer med smitte. I forhold til antall innbyggere er det forholdsvis mye, noe som faksimilen fra VG viser.

<img class="alignnone size-full wp-image-30142" src="https://randaberg24.wpengine.com/content/uploads/2021/01/Screenshot_2021-01-05-Coronaviruset-Status-i-Randaberg-kommune-og-Norge.png" alt="" width="1015" height="918" >