Beckton Thorsen Meling har jobbet i selskapet i 40 år. Daglig leder i Domstein AS på Randaberg, Idar Rosland var begge tidlig på jobb i morges. |Den første leveransen er hentet og på vei inn i lokalene på Grødem. |– Sjømat er populært, forteller daglig leder Idar Rosland. Torsdag kveld vant Domstein Sjømat en gjev pris. |I 40 år har Beckton Thorsen Meling vært ansatt på samme sted. I løpet av de årene har han aldri vært borte fra jobb. ||De gjør det meste nede ved Domstein AD. Her klargjøres det fersk fisk som skal ut i butikker og restauranter i løpet av formiddagen. |

HANDEL:

– Det er nok ikke så mange som vet om oss her i kommunen, men en del har nok sett de blå bilene rundt på veien, sier daglig leder Idar Rosland.,

Klokken er ikke mer en 05.50, tirsdag morgen, men det er allerede stor aktivitet nede ved baseområdet på Grødem.

Den første leveransen er hentet og på vei inn i lokalene på Grødem.

– Arbeidsdagen har hos oss starter tidlig og vi henter blant annet varer fra godsterminalen på Ganddal klokken 05 hver morgen, forteller han.

I 17-18 år har selskapet holdt til på Grødem. Med sine 1500 kvadratmeter har de også vært inne på tanken om å finne seg andre steder, men ikke nå lenger.

– Vi trives godt her nede, men det var en periode vi så etter nye lokaler. Men nå er dette blitt veldig sentralt, for etter at Eiganestunnelen og Ryfast er åpnet opp så ligger vi faktisk midt i smørøyet.

– Sjømat er populært, forteller daglig leder Idar Rosland.

Domstein Sjømat er en av de største leverandørene av sjømat til det norske markedet, med en årlig omsetning på ca. 700 mill. kroner og daglig distribusjon av fersk fisk og sjømat til 800 kunder.

Avdelingen på Randaberg omsetter for 130 millioner kroner i året - hvor 50 prosent av salget dreier seg om reker.

– Vi selger til både dagligvare og til restauranter over hele fylket. Vi har salgsruter som leverer til butikker og restauranter fra Stord i nord og til Moi i sør, forteller Rosland.

Domstein AS sin avdeling på Randaberg teller ti varebiler hvor åtte kjører faste ruter. Det er 20 ansatte som er fordelt på kjøring, kontor og klargjøring av ferskvare.

De gjør det meste nede ved Domstein AD. Her klargjøres det fersk fisk som skal ut i butikker og restauranter i løpet av formiddagen.

– Vi får inn fersk sjømat hver dag som skal ut til kunder. I denne bransjen er det ikke stor forskjell på pris, så det å yte service er viktig for oss. Det kommer blant annet restaurantbransjen til gode - for vi tar imot bestillinger fra dem om natten, så ordner vi med levering samme dag. Det blir en del «armer og bein», men vi trives med dette.

Det gjør også i aller høyeste grad Beckton Thorsen Meling. I 40 år har han vært ansatt.

– Det startet som en tilfeldig sommerjobb og det skulle vel bli med det. Planen var nemlig å gjøre som flere andre i familien, nemlig å stå opp tidlig for å bli baker. Den utdannelsen lot jeg være, for siden sommerjobben for 40 år siden har jeg blitt værende og kunne ikke tenkt meg noe annet, sier han.

I 40 år har Beckton Thorsen Meling vært ansatt på samme sted. I løpet av de årene har han aldri vært borte fra jobb.

I løpet av de 40 årene har han også en ting å være stolt av. Han har nemlig ikke vært borte fra arbeid en eneste dag.

– Jeg ble lært opp hjemme. Hvis jeg skulle på skolen sa alltid mor at jeg fikk prøve og heller komme hjem hvis jeg ikke ble bedre. Det gjorde jeg og har også fulgt dette på jobben. Det har så klart også med trivsel å gjøre, sier han.

Mens andre bedrifter sliter med høyt sykefravær så er det ikke slik i sjømatbedriften på Grødem.

– Vi så gjennom tallene for det og vi har et sykefravær på 0,75 prosent i løpet av ett år. Jeg tror kanskje ikke mange er bedre enn det. Trivsel på arbeidsplassen er selvfølgelig viktig for oss, sier Rosland som blant annet har en fortid som butikksjef ved Coop Finnøy på Judaberg.

Men også for firmaet som driver innen sjømat har det ikke gått helt knirkefritt den siste tiden, i forbindelse med koronakrisen.

– Det er klart at vi også fikk merke det på kroppen. Vi har jo en god del kunder innen restaurantbransjen - og der ble det som kjent stengt ned. Vi mistet 20 prosent av omsetningen og hadde også fire permitterte medarbeidere en periode.

Rosland forteller at man kom på plussiden igjen og 2020 foreløpig ser bra ut, for nå leverer man til budsjett igjen og de som var permittert er tilbake i sine faste jobber.

– Vi skal stå på vi og fortsatt være en solid aktør i markedet. Det er mange om beinet, men vi skal yte den servicen vi er kjent for også i fortsettelsen.