ARBEID:

Randaberg kommune skal skifte ut vann- og avløpsledninger i Viste Hageby. Dette gjelder i gatene Havgolveien, Sjøråkveien og Rudleveien. I den forbindelse er det innbyggere som kunne sett for seg noe mer - når man først er i gang.,

— Nå når vann- og avløpsledninger skal skiftes i deler av Viste Hageby så hadde vi håpet at Lyse Elnett (og fiber/tele) ville legge ned sine kabler i Rudleveien i samme slengen. Kablene henger veldig lavt og gjør det umulig å klippe hekkene. I tillegg har det vært tilfeller av strømbrudd fordi inntaket på husveggen har blitt defekt.

Det skriver en beboer i Viste Hageby i en mail til Randaberg24.

Vedkommende forteller at han tidligere har tipset Lyse om at det skal skiftes vannledning, senest i mail 29. april.

https://randaberg24.wpengine.com/2020/08/06/17864/

— Da ble jeg oppringt av Lyse som sa at de alltid kommuniserte med kommunene, så jeg trengte ikke gi beskjed om slike ting. Siden vi ikke hørte mer fra Lyse så tipset jeg på ny 6. august. Da var svaret at de ikke ønsker å gjøre noe, fortelles det i mailen.

Ledningene henger langt ned i de nevnte områdene i Viste Hageby.

Dette synes han og andre naboer er merkelig - i og med at bakken uansett skal graves opp flere steder.

— Skal gatene graves opp enda en gang når Lyse finner ut at de må grave ned kablene? Det høres ikke ut som en bærekraftig og samfunnsøkonomisk smart beslutning. Og når vil kablene og mastene være så gamle at de blir tvunget til å gjøre dette, ved neste høststorm når den nye asfalten så vidt har tørket?

Randaberg kommune har gjort som de pleier i slike saker, nemlig å melde inn til etatene som skal utføre slike arbeider.

,—

Dette er også gjort her. Lyse Elnett skal være med å skifte en høyspentkabel, og Lyse Lux skal skifte gatebelysning i Rudleveien. Ellers er det opp til kabeletatene og komme på banen om de ønsker å få lagt noe av luftspennet sitt i bakken, dette er Randaberg kommune svært positive til, sier Idar Kolnes Goa til Randaberg24.

Han forteller videre at kommunen strekker seg langt i kommune arealer og tilpasse VA-ledninger sammen med kabler.

— Nå hører det med i denne saken at jeg torsdag sist uke fikk en mail fra Telenor, der de ønsket at jeg kontaktet ElTel. De ønsket å utføre noe arbeider, jeg antar og håper dette gjelder Rudleveien, men har ikke fått svar på dette enda, forteller han.,

Randaberg24 har kontaktet Lyse, men venter på svar.