MØTE:

Den foreløpige sluttrapporten om Randaberg helsesenter var oppe som én av flere saker i kommunestyret i kveld.,

Saken hadde allerede vært oppe i formannskapet - men også i kveld skulle man diskutere. Fra tidligere er det kjent at forholdet mellom kommune og selskapet Prosjektil AS er mildt sagt kjølig, og at overskridelsene er på rundt 93 millioner kroner - og prisen er oppe i vel 207 millioner kroner.

Da saken var oppe i formannskapet var det debatt om saken, og det var det også i kveld. Etter en liten filmsnutt rundt innlyttingen var det orientering om helsesenteret, hvor det meste var kjent fra tidligere.

— Det var en flott film, kjekt å se at de er på plass, sa kommunedirektør Magne Fjell.

Fjell gikk ikke gjennom rapporten, for der er man i en diskusjon rundt den videre gangen i det. Der blir det mest sannsynlig rettsak.

— Jeg vet det er mange spørsmål, men flere svar kommer når den endelige rapporten er ferdig, sa Fjell - som la til at denne saken har vært i formannskapet minst 30 ganger de siste årene.

Først ut var Alexander Rügert-Raustein (Mdg), som etterlyste viktige dokumenter i saken, nemlig de som handlet om den foreløpige sluttrapporten.

— Den har i hvert fall ikke jeg fått, noe jeg synes er meget merkelig. Hvis den skulle vært der så har jeg ikke forberedt meg på det - for uten rapporten blir det vanskelig, sa han.

Ordfører Jarle Bø tok ordet og sa at rapporten var i formannskapet, men etter å ha sjekket nå, så var ikke rapporten lagt ved til dagens kommunestyremøte, i selve møtedokumentene.

— Dette var beklagelig, så jeg foreslår å utsette denne saken til neste kommunestyremøte. Dette er ikke en sak vi må ta nå, men en orientering, sa ordføreren.

Randaberg24 har siden snakket med kommunedirektør Magne Fjell.

— Saken var ikke glemt, men lå ikke i innkallingen til et program politikerne bruker, nemlig First Agenda. Rett skal være rett, mener Fjell.