HELSE: Onsdag 4. oktober ble det arrangert en spennende og innholdsrik flerkulturell aften i Varen i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse. Alle lokal politikere var invitert, og fra Arbeiderpartiet møtte Ingvild Lundbakk Denut, Vibeke Berge Hansen og Anna Kristin K Jakobsen spent opp.

Tema for kvelden var psykisk helse.

«Lag plass, me trenge å hørra te.»

Å føle tilhørighet er et grunnleggende behov og helt avgjørende for å motvirke ensomhet og utenforskap.

Kommunale tjenester, sammen med frivillige lag og organisasjoner deltok og hadde stand. Her var sang og gode samtaler.

Det ble en flott kveld hvor vi fikk treffe og snakke med mennesker fra mange ulike land. Der var flere tolker til stede- heldigvis. På vårt bord fikk vi en flott samtale med en somalisk tvillingmamma om forskjellene mellom det å være mor i Norge og mor i Somalia.

Jeg syns det var spesielt interessant at hun delte med oss hennes tanker om at det er hardt å være mamma i Norge, for her skal vi ikke bare være mamma, vi skal og være i jobb, og så skal vi levere ungene i barnehagen til noen andre for at de skal følge opp de små ungene våre. Det er følelser som absolutt er gjenkjennbare.

Vi snakket og om hvordan det er å finne nye venner og nye møteplasser når vi kommer til et nytt sted. Her delte vi noen refleksjoner rundt at det er forskjellige måter å bli kjent på, og kanskje, ja kanskje er vi nordmenn noe mer reserverte i møte med andre kulturer.

Kommunen møtte med Dijana fra Barnehagelaget, et lavterskeltilbud til alle foreldre med barn i barnehagene våre. Hun delte god informasjon om tjenestene de tilbyr. Vi fikk å høre fra Helseteamet for flyktninger- Rask Psykisk Helsehjelp og Familieteamet.

Her var og fokus på at vi alle har en fysisk og en psykisk helse. Det er ikke forskjell på en brukket arm og på vondt i følelsene. Smerten kan være like høy og behovet for opppfølging det samme.

I lokalet var og flere lag og foreninger representert.

Som lokalpolitiker er jeg stolt over bredden og kvaliteten i tjenestene vi har for barn, unge og voksne i kommunen vår. Dette ble en flott og informativ kveld med mange fine møter mellom mennesker fra ulike kulturer.

Hilsen Ingvild Lundbakk Denut (Ap).