TINGRETTEN:

En mann i 30-årene fra Randaberg er dømt til 45 dagers fengsel for tre forhold. Det dreier seg om vold, trusler og bruk av narkotika.,

Hendelsen skjedde et sted i Stavanger i fjor, hvor vedkommende blant annet hadde observert en politibil utenfor en restaurant.

Mannen spurte noen ungommer hvor politiet var. Som svar fikk han at de var inne på restauranten.

« Tiltalte satte da fart mot ungdommen bakfra, tok tak i ham og dyttet hodet hans kraftig bakover. Fornærmede ble lagt i bordet, fikk vondt i kjeven og fikk et lite kutt. Han har vært preget av hendelsen i ettertid og forklarte at han får høy puls når han snakker med familie og venner om hendelsen», heter det fra rettsdokumentene.

Tiltalte erkjente dette - men kunne ikke erindre noe av hendelsen. Den ene av polititjenestemennende så det hele fra vinduet og har beskrevet det nærmere.

Videre heter det fra retten:

«Han gikk umiddelbart ut for å få kontroll på situasjonen og tiltalte. Tiltalte fremsatte trusler og opptrådte utagerende overfor politibetjenten. Han motsatte seg pågripelse. Tiltalte ble forklart at han var pågrepet, fikk påsatt håndjern og ble holdt nede. Han fortsatte atferden og truet blant annet med å voldta politibetjenten. Tiltalte fremsto som åpenbart ruspåvirket».

Mannen ble utagerende - og politiet fikk ulike skjellsord mot seg på veien mot politihuset. Det ble fremsatt trusler, hvor vedkommende sa han skulle drepe politimannen. Den ene polititjenestemannen sa i retten at tiltalte fremsatte 50-60 trusler mot ham og at han etter mange års erfaring som politi ikke hadde pågrepet noen tidligere med slik dårlig oppførsel.

Ved ankomst Lagårsdveien ble vedkommende båret inn av flere tjenestemenn. Tiltalte erkjente seg skyldig etter tiltalen i retten, men kunne ikke huske noen av hendelsene.

Dommen fra tingretten lyder på 45 dagers fengsel, samt saksomkostninger på kroner 6.000. Mannen er tidligere dømt flere ganger blant annet for vold mot offentlig tjenestemann.