Deler av Torvmyrveien skal oppgraderes med dansk sykkelløsning. |

NYTT:

Det vil trolig ikke bli påbegynt fysiske arbeider før i august, men fylkeskommunen lyser denne uka ut anbudet på strekningen hvor det skal komme rundt en kilometer ny gang/sykkelvei.,

Inne i dette er det også 520 meter dansk sykkelløsning. Området som skal bygges om strekker seg fra krysset ved Randabergveien (Randaberg kirke) og en kilometer langs Torvmyrveien, til et stykke etter Randaberghallen. Prosjektet er en del av Bymiljøpakken.

– Torvmyrveien blir først og fremst bedre for de som går og sykler, sier byggeleder Tine Renate Bjerga i Rogaland fylkeskommune.

Det skal langs veien også bli montert nye lys og bygd nye bussholdeplasser samt lage nye avkjørsler, støttemurer og sette opp nye skilt.

Prosjektet lyses ut som totalentreprise, noe som betyr at ikke umiddelbart blir byggestart. Når entreprenør er valgt, så må arbeidet prosjekteres før bygging.

<img class="alignnone size-full wp-image-31005" src="https://randaberg24.wpengine.com/content/uploads/2021/01/torvmyrveien-oversikt.png" alt="" width="1164" height="787" >

– Men vi regner med at arbeidet er i gang rundt august, forklarer Bjerga.

Langs strekningen er det skole, barnehage, idrettsanlegg, kirke og annet, så mange kommer til å bli påvirket av anleggsarbeidet.

– Det blir nok en del ulemper underveis, både med støy, omkjøringer og redusert fremkommelighet for biler. Det beklager vi. Vi gjør det vi kan for å gjøre ulempene så små som mulig, sier byggeleder Tine Renate Bjerga

Etter planen skal arbeidene være ferdig till 30. oktober neste år.