Administrerende direktør Helle Schøyen|Wendy Tønnessen, avdelingssjef intensivavdelingen|Smittevernoverlege Lars Kåre Kleppe.|

SYKEHUSORIENTERING:

Universitetssjukehuset orienterte i formiddag om situasjonen rundt pandemien.,

Først ut til å si noe om situasjonen var administrerende direktør ved sykehuset, Helle Schøyen.

Hun startet med å si at det har vært en krevende situasjon - og at det aldri har vært flere innlagte covid-19 pasienter enn det er nå.

— I den forbindelse tar vi nå i bruk ny sengepost for behandling av covid-19 pasienter. det kan føre til utsettelser for andre operasjoner, men som ikke er livsnødvendige.

Hun fortalte også om et betydelig høyere fravær hos ansatte - det er mange sykmeldte medarbeidere.

— Totalbelastningen ved innlagte og sykefravær hos ansatte truer sykehuset. De strenge nasjonale tiltakene fremstår som nødvendige. Det er også slik at omikron er den dominerende også her. De neste ukene blir viktige for å se videre på denne utviklingen, men vi er bekymret, sa hun.

Den siste uka har det også kommet spørsmål om hvilke pasienter som er innlagt, om det er vaksinert eller uvaksinert, senest fra Solas ordfører. Hun sa ikke noe mer om dette.

Smittevernoverlege Lars Kåre Kleppe fortalte at det for tiden er 26 innlagte pasienter ved sykehuset i Stavanger.

— Jeg vil oppfordre alle om å ta 3. dose med vaksine. Vi har lært mye siden midten av desember når det gjelder omikron. Det har overtatt og kommer til å fortsette. Vi forventer flere tilfeller og at tallene blir stigende i tiden som kommer, hvor mange blir syke og at det er for tiden vanskelig å si hvor lenge dette kommer til å holde på.

Til slutt oppfordret han igjen med å la seg vaksinere, ingenting er viktigere enn det.

Da det var anledning å stille spørsmål fikk Kleppe spørsmål om hvor mange av de innlagte som er uvaksinert. Dette ønsket verken han eller sykehusdirektøren å svare på.

<img class="alignnone size-full wp-image-55973" src="https://randaberg24.no/wp-content/uploads/2022/01/Screenshot-2022-01-04-at-10-20-54-Direkte-fra-sykehuset-Orientering-klokken-10.png" alt="" width="768" height="425" >

Videre ble det opplyst at de ikke har tall på hvor mange av de 26 innlagte som ligger der med omikronvarianten.