OPPGRADERER: Det er det som heter Sameie Randaberg Terrasse som skal oppgraderes. I disse dager er jobben i gang, hvor mye skal på plass før det er ferdig.

— Dette er et stort prosjekt, det største siden bygget sto ferdig i 1988, sier Kjell Gunnar Viste.

Han og kona har en av leilighetene i etasjen over apoteket. Sammen med ni andre boenheter skal de oppgradere uteområdet.

— Det er gjort ting siden bygget var ferdig, men dette er den første store jobben som utføres. Her ser du litt bortover hva som er gjort og hva som skal gjøres. Det er fjernet underlag som papp. Det var nok på tide, for det er 20 års garanti på slikt og 1988 er jo en del år siden, humrer han.

Det er også slik at dette nok er på tide. For 10 år siden var han på reise i USA, men fikk en telefon.

— Det var Leif Birger Goa på Bunnpris som ringte. Da hadde han butikk i etasjen under. Han fortalte at det dryppet vann i deler av butikken. Senere ble det noe mer, og nå er det på tide å gjøre dette skikkelig.

Oppe på uteområdet er det mye som er fjernet, men det skal mer bort.

— Alt skal egentlig bort og oppgraderes. Vi starter i den ene enden og jobber oss mot slutten

— Det betyr at vi har en del igjen, men når dette er ferdig har vi fått det veldig bra. Det er mye som er bra i dag og, men en oppgradering skader ikke. Her er alle som bor, med og tar et tak. Det er rett og slett en kjempegod gjeng som bor og trives i hverandres selskap. Det er tømrere, malere og mye annet som bor her og som har eller har hatt disse yrkene. Vi er flinke å hjelpe hverandre hvis noe dukker opp.

Sameiet har hentet inn firma som skal gjøre mye, men en del dugnadsarbeid gjenstår også.