Næringsminister Iselin Nybø har ansvar for Justervesenet.

KLOKKE:

- Nå kommer vi én time nærmere sommeren og bedre tider, og det skjer ikke et minutt for tidlig, sier næringsminister Iselin Nybø (V) i en pressemelding.,

Hun har ansvar for Justervesenet, og dermed også for nøyaktig tid her i landet.

– Nå gjør jeg det jeg kan for å få oss litt nærmere klemming, familiebesøk, utepils, fest og konserter, og litt lengre unna dette kjipe året vi har lagt bak oss, sier Nybø.

Går mot lysere tider

Politikeren skjønner at mange er lei av hjemmekontor, hjemmeskole, stengte restauranter og pandemi, og forteller at hun skulle ønske at hun kunne skru tiden enda mer frem.

– Tid er ferskvare, fyll den med det som gjør deg glad. For eksempel å glede seg litt ekstra til sommeren, det går faktisk mot lysere tider, sier direktør i Justervesenet Geir Samuelsen.

https://randaberg24.wpengine.com/2020/10/22/ministeren-fra-randaberg-pa-7-plass-pa-viktig-liste/

Ikke vedtatt

I 2018 la Europakommisjonen frem forslag om å avvikle ordningen med å stille klokken frem og tilbake. Rådet har foreløpig ikke vedtatt det og det er heller ikke bestemt om det vil jobbes videre det.

– Det er mange som mener mye om å stille klokken. Skulle forslaget bli vedtatt i EU, blir det opp til hvert EU-land å bestemme om de ønsker å bruke sommertid eller vintertid som sin normaltid. Norge må også ta stilling til hva vi ønsker å gjøre, i så tilfelle, sier næringsminister Nybø.

https://randaberg24.wpengine.com/2021/02/22/olav-er-klar-for-ny-oppgave/