KONKURRANSE: Tusenvis av unge realfagspirer har denne høsten lagt ned stor innsats og engasjement i forberedelsene til verdens største teknologi- og kunnskapskonkurranse FIRST LEGO League. I dag gikk den regionale finalen i Sandnes av stabelen, og Goa Angry Birds fra Goa skole imponerte dommerne med sine prestasjoner.

Dette melder Helene Latini på vegne av FIRST Scandinavia og Equinor Morgendagens helter i en pressemelding.

— Goa Angry Birds fra Goa skole og de andre lagene imponerte meg stort under årets regionale finale i Sandnes. Nivået i årets konkurranse var ekstremt høyt, og Goa Angry Birds har all grunn til å være stolte, sier Thea Moen, sponsorsjef i Equinor Morgendagens helter.

Goa eleven ender på 9, 11, 18 og 22. plass. I tillegg ble Goa Angry Birds nominert til teknologiprisen.

Lørdag 12. november var det duket for regionale finaler i verdens største kunnskaps- og teknologi konkurranse for barn og unge. FIRST Scandinavia står bak FIRST LEGO League i Skandinavia som støttes av talentutviklingsprogrammet til Equinor, Morgendagens helter. I Sandnes kjempet 26 lag om priser innen innovasjon, forskning og teknologi, samt en finalebillett til den skandinaviske finalen på Fornebu lørdag den 3. desember 2022.

Årets oppdrag er SUPER POWERED, hvor de unge talentene forsker på morgendagens energiløsninger. Til tross for at de ikke kapret finalebilletten, skapte Goa Angry Birds stor begeistring hos dommerne.

Foto: Goa skole

— Vår tids viktigste spørsmål

Goa-talentene har lagt ned en stor innsats for å finne gode svar på fremtidens energiutfordringer. De imponerte under Sandnes-finalen, og vakte begeistring hos både dommere og publikum.

— Goa Angry Birds fra Goa skole har presentert løsninger på et av vår tids viktigste spørsmål - energi. Det er viktigere enn noensinne å lytte til barn og unges kreative ideer rundt morgendagens energiløsninger. Med den læringsviljen og det engasjementet vi har sett i dag er jeg sikker på at fremtiden er i gode hender, sier Thea Moen, sponsorsjef i Equinor Morgendagens helter.

Andre lag som imponerte i Sandnes var Storevarden Baddies og Storevarden United, som ble tildelt Champions-prisen.

Løsninger voksne ikke har svaret på

FIRST LEGO League i Skandinavia er et samarbeid mellom organisasjonen FIRST Scandinavia og Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens helter, hvor selskapet støtter talenter innen idrett, kultur og realfag. Målet er å skape en arena der barn kan utfolde seg i teknologiens verden og ha det gøy med praktisk læring i realfag.

— I FIRST LEGO League er det barn og unge selv som stiller spørsmålene og finner løsninger som de voksne ikke har svaret på. De får bryne seg på problemer fra den virkelige verden, og er nødt til å samarbeide, forske og være kreative for å finne bærekraftige løsninger. Vi har tro på at interessen for forskning, realfag og teknologi øker gjennom lek og eksperimentering, sier Stian Elstad, daglig leder i FIRST Scandinavia.

Helgen 11.-13. november ble det arrangert 23 regionale finaler på følgende steder:

Ålesund, Ullensvang, Trondheim, Tromsø, Stavanger, Sogn, Sarpsborg, Salten, Romsdal, Oslo, Nord-Troms, Nordfjordeid, Lofoten, Larvik, Kirkenes, Helgeland, Haugalandet, Gjøvik, Finnsnes, Drammen, Bergen, Alta, Agder.