VALGKAMP:

Valgkampen før stortingsvalget er i full gang rundet i landet. Her på Randaberg har man så smått sett litt, men i formiddag kom det en delegasjon fra Arbeiderpartiet på besøk til Ranso AS.,

Bakgrunnen for besøket var blant annet at Ranso fikk vise frem hva de driver med - men også høre mer om arbeidstreningsbedriftens nye aktivitetssenter som åpner om kort tid. I øyeblikket mangler bare møblene.

Det dreier seg om VTA-plasser hos Ranso, eller det som heter Varig tilrettelagt arbeidsplass. På Randaberg er det 30 personer som jobber med forskjellige ting innen blant annet produksjon.

— Når det kommer til møbler klarer vi ikke å levere så mye som vi gjerne kunne tenkt oss, sa Siv-Len Strandskog, styreleder i bedriften - og i tillegg varaordfører i Sola kommune. Randaberg og Sola eier 50 prosent hver av aksjene i bedriften.

Stenseng og Enger fikk høre mer om hva bedriften står for.

— Jeg er jo stolt av det vi får til på Ranso, gjennom samarbeidet med Sola. Når det nå snart skal åpnet opp nytt aktivitetssenter i 2. etasje synes jeg også det er på sin plass å si at dette er finansiert av Randaberg kommune - og at vi i AP gikk i front og fikk flertall, sa Kristine Enger.

Partisekretær Stenseng lyttet, fikk med seg omvisning hvor hun også møtte flere av de ansatte - samt at hun tok sagen i egne hender.

— Jeg er okst opp med en del av dette der jeg kommer fra, så jeg er vant med å ta et tak, sa hun.

Enger mener det er viktig at flere får kjennskap til hva bedrifter som Ranso driver med.

— Dette er noe sentrale politikere bør ta mer tak i. Vi har her i kommunen finansiert dette, men jeg mener også at statlige myndigheter skal se mer på dette, gjerne i form av bidrag. Mye dreier seg om penger og bevilgninger.

— Vi har her hos oss et godt samarbeid med Nav. Vi har tatt inn flere folk som jobber enn det vi skal, fordi vi ønsker at alle skal ha en mulighet for å gjøre noe. Vi kan svært godt tenke oss bedre rammer, sa styreleder Siv-Len Strandskog.

Det nye tilbudet som nærmer seg åpning koster rundt 500.000 kroner å få til, betalt av kommunen etter et politisk vedtak som APs Eivind Vistnes foreslo i et HOL-møte i fjor høst. Tilbudet som starter er for personer ikke fungerer nok til å ha en VTA-plass.