ENDRER:

Tidligere i dag ble det kjent at Arbeiderpartiet er imot flytting av beboere fra Dalveien/Sentrum til Vistestølen.,

AP er ikke det eneste partiet, for også Høyre endrer seg i deler av saken.

https://randaberg24.wpengine.com/2020/10/21/arbeiderpartiet-fremmer-forslag-om-salg-av-vistestolen/

,—

Et samlet Høyre var i utgangspunktet for rådmannens innstilling i denne saken. Den senere tid er det imidlertid dukket opp flere momenter i saken som gjør at Høyre har snudd i deler av saken, sier gruppeleder Renate Kolnes til Randaberg24.

Når HOL samles i kveld kommer partiet til å komme med en annen innstilling enn tidligere, blant annet etter å ha vært på befaring i bolig.

— Vi ønsker ikke at beboere i Dalen og sentrum skal flytte til Vistestølen, med mindre beboerne selv eller pårørende ønsker det, fortsetter Kolnes.

I rådmannenes innstilling i saken heter det dette:

«Pasienter på Vistestølen får plass på DPS-bygget eller på Randaberg helsesenter. Beboere i Dalen og Sentrum flytter til felles bofellesskap på Vistestølen.Unge hjemmeboende med utviklingshemming fårtilbud om bofellesskap på Vistestølen. Unge hjemmeboende med utviklingshemming eller tilsvarende vansker får tilbud om bolig med timebaserte tjenester på Vistestølen.Unge hjemmeboende med utviklingshemming eller tilsvarende vansker, og som ønsker selveierleilighet, ønskes velkommen til samarbeid med kommunen om mulig løsning».

Hvis det nå blir på denne måten at både AP og Høyre går imot flytting, da kan det også se ut som det blir slik. Det gjenstår ennå en del utvalg som denne saken skalp opp i - og endelig avgjørelse er ikke før i neste måned i kommunestyre.