HOBBY:

— De siste par årene har vi sett en markant økning av hobbyfiskere, sier Bent Bergesen.,

I fjor solgte den lokale Sport 1-butikken godt over 100 fiskestenger, noe som er en markant økning i forhold til tidligere år. Bergesen tror at økningen skyldes færre utenlandsferier. Selv utenom sesong selges det godt med fiskeutstyr i den lokale sportsbutikken.

— Sesongen starter ikke før mars/april og varer som regel til senhøsten. I Hålandsvatnet starter ikke fiskesesongen før 1. april og varer kun fram til 31. oktober, mens det i sjø kan fiskes hele året.

Pixabay.com

Bergesen skryter av fiskemulighetene i bygda, og synes det er kjekt at flere barn og unge har begynt å fiske. Han merker størst salg på utstyr til sjøfiske i Randaberg, og klarer som regel å dekke den årlige etterspørselen.

— Vi er en butikk som satser mest på mannen i gaten, derfor er det hobbyfiskerne vi dekker behovet til. Det er svært få som satser på proff fiske her i bygda, de har andre butikker å gå til. Men jeg ser alltid fram til å se hva fiskesesongen gir oss av omsetning, og jeg tror at de som har fått øynene opp for hvor kjekt det er å fiske, kommer til å fortsette, avslutter Bergesen.