Smittevernoverlege Lars Kåre Kleppe er en av dem som ofte er med når det orienteres. Det er han også i dag.|Eldar Søreide, Fagdirektør på Stavanger universitetssjukehus. |Lars Kåre Kleppe, Smittevernoverlege på Stavanger universitetssjukehus.

PANDEMINYTT:

Det er for tiden rekordsmitte på Nord-Jæren. Randaberg meldte om 8 nye smittetilfeller men både Stavanger, Sandnes og Sola melder om langt flere.,

https://randaberg24.no/2021/12/09/nesten-smitterekord-pa-randaberg-naer-500-nye-fylket/

Sykehuset orienterte i formiddag om situasjonen - og om hvordan de nå opplever situasjonen. Med på orienteringen var Administrerende direktør på Stavanger universitetssjukehus, Helle Schøyen, fagdirektør Eldar Søreide, smittevernoverlege Lars Kåre Kleppe og avdelingsoverlege ved medisinsk mikrobiologi på Stavanger universitetssjukehus, Iren Høyland Löhr.

— Koronapasienter dominerer ikke innleggelsen på sykehuset, men de strenge tiltakene er helt nødvendige for å sikre forsvarlig drift her ved sykehuset, sa administrerende direktør på Stavanger universitetssjukehus, Helle Schøyen.

Hun sa videre at de hadde håpet å slippe nye runder med tiltak, men at det nå er helt nødvendig. Det er koronasmitte, mye luftveissykdom og RS-virus som gjør at sykehussengene fylles mer og mer opp i disse tider.

— Vi har nesten 8.000 medarbeidere - og det er absolutt grunn til å si takk for hjelpen de yter hver eneste en. Samtidig er belastningen høy og det er noe som bekymrer meg. Mange har jobbet mye mer enn vanlig - og på andre steder. Det er en utfordring i seg selv.

Hun kom også med en oppfordring:

— Vi trenger flere hender, og vi ber pensjonister og andre med utdanning i helsefag om å melde seg hvis de er interessert i å ta noen vakter i tiden framover, sier Schøyen.

Under pressebriefingen oppsummerte også fagdirektør Eldar Søreide. Han snakket om tilpasset drift nå - og fremover.

Eldar Søreide, Fagdirektør på Stavanger universitetssjukehus.

— Det jeg starter med er at vi er i en fase hvor vi vurderer sterkt å opprette en pandemipost 2 på sykehuset. Det vil si at vi omgjør en sengepost til en pandemipost hvor covid-19 pasienter skal behandles. Vi snakker om en avdeling med seks sengeplasser, men som kan økes med ytterligere seks senger. Dette er noe vi ser på og er noe som kan være i gang fra neste uke, men det kommer an på hvor mange covid-19 pasienter vi har til en hver tid.

Lars Kåre Kleppe, Smittevernoverlege på Stavanger universitetssjukehus var neste.

— Nå er det 12 personer innlagt ved sykehuset, én av dem får respiratorbehandling. Til en hver tid har vi også en rekke ansatte som tester positivt, men de er også en del av samfunnet, men dette åndteres greit ved avdelinger ved å ta smittesporing.

Lars Kåre Kleppe, Smittevernoverlege på Stavanger universitetssjukehus. Foto: FOTO: NRK Rogaland

Omikron-varianten er også registrert her i distriktet, med første tilfelle på Sandnes.

— Det ser ut som smittsomheten kan være høyere og virkningen av to doser er mindre ved omikron. Vi støtter at det er satt i gang kraftigere tiltak i pandemien. Vi har også sett de første tilfellene av influensa - og det er også noe som påvirker de neste månedene.