POTETER:

Du vet det er tidlig vår når Helge Todnem er i åkeren med sine tidligpoteter. Det er han ikke ennå hjemme på gården på Todnem.,

— Det er vel alt annet enn vårstemning her på gården, men det er jo en fantastisk fin og stabil vinter, sier han.

Likevel er det den tiden, om ikke lenge, at de første potetene skal settes i jorda. I fjor var han ute på jordet den 28. februar med de første potetene, de som ble tatt opp som årets første nypoteter i landet til 17. mai.

https://randaberg24.wpengine.com/2020/02/28/her-settes-landets-forste-poteter/

— Det kan ennå gå, så jeg velger å være optimist. Men, som vi ser så er det ennå for kaldt, noe som også betyr at det er hardt i jorda. Jeg vil anta at det er fra 20 til 40 centimeter tele, så vi trenger mildvær og regn for å komme i gang denne måneden.

I øyeblikket er det ikke meldt inn betydelige mengder av verken mildvær eller regn. Varselet for de neste åtte-ti dagene er minusgrader frem til førstkommende lørdag, før det går over på plussiden i fire dager på dagtid.

Som vanlig er det et halvt mål som skal settes av merket «Solist» I fjor nådde Todnem målet, både å være først i landet, samt å ha dem klare til 17. mai.

— Jeg er det fødte optimist, men i øyeblikket er det nok vinteren som rår rundt oss. 15. mai solgte vi nypoteter på Bondens marked i sentrum, og det håper vi også å gjøre så tidlig dette året.

https://randaberg24.wpengine.com/2020/05/15/her-er-arets-forste-nypoteter-til-100-kroner-kiloen/

Bondens marked har forresten sin første salgsdag på torget 6. mai dette året.

— Når det først blir et snev av vår så er dette området perfekt for god og tidlig vekst. God jord, ut mot havet og bra skjermet for vind. Jo, vi lever i håpet at vi skal klare å sette et halvt mål før februar er over