UTGRAVINGER:

Arkeologisk museum er i full gang med utgravinger ved E39 i forbindelse med bygging av Rogfast og ny firefelts vei mellom Harestad og Smiene på Tasta.,

Det er et stort område det er gravd i - og det blir mer.

Bønder i Randaberg er bekymret over jordhaugene som ligger etter gravingen. Ikke at det ser stygt ut, men de er bekymret for ugraset - og spredningen som kan gjøre skader.

«Utbygging av veger og jernbanelinjer, etablering av bolig- og industriområder og annen anleggsvirksomhet innebærer en risiko for å spre planteskadegjørere og ugras som måtte befinne seg i jorda. Smitte kan spres både med jordmasser som flyttes og med maskiner med jord, frø og andre planterester».

Det skriver Mattilsynet på sine nettsider.

Det er Statens vegvesen som er ansvarlige for området - men Arkeologisk museum som driver utgraving.

Randaberg24 sjekket saken - og i formiddag er det klart at det er funnet en løsning slik at ikke ugraset blir liggende igjen.

Det skal nemlig transporteres bort allerede denne uka, trolig til en lokal bonde som har sagt ja til å ta imot massen fra utgravingsområdet.

— Kolnes Maskin AS tar seg av saken og begynner jobben torsdag denne uka. De haugene de ikke rekker å fjerne før ferien blir sprøytet og fjernet etter sommerferien. Når dette er gjort skal det igjen ut med frå, så det til slutt blir en blomsterenge, sier Hans Ivar Larsen i Statens vegvesen til Randaberg24.