PÅSKE: Førstkommende søndag, 24. mars, er det palmesøndag, og den tradisjonelle påskevandring på Nordre Vignes, Finnøy. Grødem menighet har som tradisjon å ta turen, og dermed blir det ingen gudstjeneste i Grødem kirke denne søndagen.

Arrangørene kaller påskevandringen for ekte, gripende, dramatisk, humørfylt og engasjerende. Daglig leder for Grødem kirke, Stine Solhaug Staalesen kaller opplegget godt planlagt, proft og gjennomarbeidet.

– Opplegget på Finnøy er en sterk og levende måte å oppleve påskens budskap på, sier Stine Solhaug Staalesen.

Stine Solhaug Staalesen ser fram til årets påskevandring. Foto: Arkivbilde, Simen Ingemundsen

Hun forteller at søndagsskolen på Finnøy har en stor gruppe skuespillere, som med ulik erfaring har vært med på påskevandringen i flere år. I tillegg er mange lokale barn og unge med i forestillingen som aktører og statister.

– Det er lagt opp som en gruppevis vandring fra post til post, og gjennom det opplever deltakerne at de blir en del av påskens dramatiske fortelling, på en nær og personlig måte. Vandringen avsluttes ved sjøen hvor arrangørene har laget en samlingsplass med mulighet for å grille medbrakt mat og ha det hyggelig sammen, sier Solhaug Staalesen og avslutter.

– Vi synes selvsagt det er flott at mange får et nært forhold til påskens budskap som jo er det sentrale i vår forkynnelse og årsaken til at vi er og har en kirke.

Det er flere fra Grødem menighet som tar turen, og mange har det som en aktivitetsstopp på veien til hvor de skal tilbringe påsken.