RUSSETID:

I helgen var det mye russ samlet i Mekjarvik til innledningen av det som blir flere uker med avslutning på lang skolegang. Fredag var det samlet 200-300 hundre russ, mens det lørdag/natt til søndag trolig var opp mot 500 russ på det meste.,

Det er ikke meldt om alvorlige hendelser, men flere har tatt kontakt og lurt på dette med smittevern i forbindelse med treffene - eller om det er på plass.

— Jeg ønsker virkelig russen en velfortjent russefeiring og det var ansamling flere steder, som i Mekjarvik. Dette er forbundet med betydelig øket risiko for smittespredning og karantenesetting av store grupper, om ikke smittevernsretningslinjene for russefeiring følges, sier kommuneoverlege Ole Bernt Lenning.

<img class="alignnone size-full wp-image-39512" src="https://randaberg24.wpengine.com/content/uploads/2021/05/DSC_9943.jpg" alt="" width="5568" height="3712" >

Lenning er klar på at det er politiet som håndhever smittevernloven i slike situasjoner.

— Det sier seg selv at dette handler om en dugnadsinnsats fra alle for å forhindre ny utbredelse av covid-19 smitte.

Kommuneoverlegen legger til at han forstår at mange kan gå trett og lei av alle formaninger.

— Imidlertid er det mye som står på spill og vi håper at russen følger de rådene FHI og smittevern, lokalt og nasjonalt gir. Russen har jo gjennomgående vist od smittevernadferd meg bekjent.

PS! Senest i går ble det påvist smitte hos en russ i Mandal, noe som medfører at et helt russekull må i karantene. Det meldte Lindesnes kommune i en pressemelding.