ARBEID: 6.610 personer er registrert som helt arbeidsledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak ved utgangen av august, viser ferske arbeidsmarkedstall fra NAV. 4.268 av dem, eller 1,7 prosent av arbeidsstyrken, er helt ledige. Sammenlignet med samme tid i fjor, er det en økning på 11 prosent. På landsbasis er 1,8 prosent av arbeidssøkerne helt ledige.

– Ledigheten fortsetter å være på et lavt nivå i Rogaland. De siste månedene har antallet ledige holdt seg på et stabilt nivå.

I Randaberg er det ved utgangen av september 118 personer som er helt uten arbeid, noe som er 9 flere enn i forrige måned. Dette utgjør 1,9 prosent av arbeidsstyrken i Randaberg.

Disse fire yrkesgruppene i Rogaland hadde flest helt ledige i august:

  • Industriarbeid, med til sammen 428 helt arbeidsledige. Det er en nedgang på 2 prosent sammenlignet med i fjor.

  • Butikk- og salgsarbeid med 422 helt arbeidsledige. Det er en økning på 17 prosent i forhold til fjoråret.

  • Reiseliv og transport, med 399 helt arbeidsledige – noe som er en økning på 8 prosent mot samme tid i fjor

  • Serviceyrker og annet arbeid, med 388 helt arbeidsledige – en nedgang på 2 prosent.

– Det er ingen av yrkesgruppene som har store bevegelser i antallet helt ledige. Det har vært en stabil utvikling de siste månedene, sier Haftorsen.

Lund kommune har fylkets høyeste ledighet med 2,4 prosent helt arbeidsledige. Haugesund, Randaberg og Sandnes har alle 1,9 prosent, mens Stavanger har 1,8 prosent. Blant de mest befolkningsrike kommunene har Eigersund og Karmøy den laveste ledigheten med henholdsvis 1,2 prosent og 1,3 prosent.