EKSAMENER:

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) orienterte i formiddag om status for eksamener i grunnskoile- og videregående skole når vår og sommer nærmer seg.,

Ministeren sa på en pressekonferanse at det ikke blir skriftlige eksamener verken ved grunnskolene eller ved de videregående skolene.

Det betyr at det i Randaberg er fire skoler som blir berørt av dette til våren.

Muntlig eksamen gjennomføres for avgangselevene i 10. klasse og VG3. Alle privatister får også gjennomføre eksamen, fordi de ikke har annet vurderingsgrunnlag.

Andre elever med behov for å gjennomføre eksamen for å få vitnemål eller fag- og svennebrev, samt elevene med rett til ny, utsatt og særskilt eksamen, får også gjennomføre eksamen som normalt.

– Vi skulle veldig gjerne ha gjennomført alle eksamener som planlagt. Det har vært til dels svært ulikt tilbud om opplæring for elevene dette skoleåret, noe som gir et ulikt vurderingsgrunnlag. En felles og lik skriftlig eksamen er derfor ikke lenger en egnet prøving av hva elevene har lært, sa ministeren blant annet på pressekonferansen i formiddag.

Alle muntlig-praktiske og praktiske eksamener avlyses.