FLYKTNINGER:

Randaberg kommune er klar for å bosette flyktninger og har i øyeblikket en god del boliger som er klare, og flere som blir klare.,

Det kan imidlertid tyde på at dette tar tid, for det er en del som skal på plass andre steder i systemet. Her er både UDI og IMDI aktuelle.

Siden Russland gikk til krig mot Ukraina er det bosatt 62 flyktninger fra Ukraina rundt i landet, mens 295 personer har blitt tildelt en kommune, men er ennå ikke bosatt.

Randaberg skal ikke være en av disse kommunene.

Randaberg24 sendte henvendelse til UDI og IMDI, med spørsmål om når man kan forvente flyktninger til kommunen.

– Når det gjelder bosetting har UDI og IMDi samarbeidet for å forenkle og effektivisere bosettingsarbeidet og vi satser på at mange mottaksbeboere vil bli bosatt allerede etter påsken og i løpet av de neste månedene. Men det kommer nok til å ta noe tid før alle har blitt bosatt.

Slik det skal fungere så skal IMDI først fatte vedtak om kommune å bosette seg i, men det er etter at den enkelte flyktning har fått oppholdstillatelse fra UDI, men i tillegg skal det da ha vært en forenklet kartlegging av flyktningen(e).

UDI begynte å oppgi oversikt over ukrainske asylsøkere til Norge den 25. februar. Siden da har det kommet 12.400 søknader.

Selv om Randaberg kommune er klar, så er det altså ikke nødvendigvis veldig snart det kommer flyktninger fra Ukraina til kommunen.