Robert Håland og Europris kan gå lysere tider i møte når det kommer til utvidelse.|Det er travle dager ved Europris, noe også Margareth VIste Løining merker.

HANDEL:

– De første dagene av koronakrisen merket vi også at det var mindre handel her, men når vi teller opp har det aldri vært en lignende start på året, forteller Robert Håland ved Europris til Randaberg24.,

Det har rett og slett vært travelt for kjøpmannen ved Randabergveien. Da krisen kom måtte det iverksettes tiltak for blant annet handel.

Gjorde tiltak

– Vi gjorde tiltak som alle andre som driver butikk. Det gikk på avstand, antibac og mer, som å sette opp pleksiglass mellom kasseapparatene, sier han.

https://randaberg24.wpengine.com/2020/04/21/stjal-for-60-kroner-la-igjen-visittkortet-i-kassen/

Det gikk tilbake til normalen, og mer enn det for butikken. Den siste tiden har det vært rekordomsetning.

– En av årsakene er at det er mer folk hjemme. Mange har, eller har hatt barn hjemme, det er hjemmekontor, folk reiser ikke på hytta - og da blir det mer handling som her hos oss.

Håland forteller at bare i forrige uke solgte butikken ut 35 hagegrupper, noe som er meget uvanlig på så kort tid.

Annet handlemønster

– Det er mange som har avbestilt ferier og da bruker de også penger på andre ting. I forbindelse med påske solgte vi også ut alle våre bålpanner. Mange tok med hyttekosen hjem i den forbindelse, og i dag er det knapt mulig å kjøpe bålpanner i Norge - for dette var noe svært mange skulle ha.

I en hver butikk er det noen «høytider» for å selge varer. Man finner ulike kampanjer, enten det er jul, påske, 17. mai eller annet.

https://randaberg24.wpengine.com/2020/04/03/satser-pa-a-selge-over-seks-tonn-smagodt/

– Det er jo sånn det er, og i forbindelse med påske hadde vi ikke ei «påskehøne» igjen da vi stengte dørene noen dager. Alt ble solgt ut, som våre bålpanner ble - og tonnevis med smågodt.

17. mai

I disse dager går det også uendelig mye blomster og andre buskvekster. Det er sesong for det. Bare i forrige uke fikk han inn over 200 paller med nye varer - blant det blomster.

– Ikke helt ennå, men det nærmer seg 17. mai. Det blir en annerledes 17. mai dette året, men for oss her så tror jeg på en bedre omsetning på våre varer i den forbindelse. Det er fordi jeg tror folk kommer til å gjøre noe ekstra ut av det. Det vanlige er toget i Randaberg og festen i arenaen. Dette året tror jeg folk kommer til å gjøre noe ekstra - nemlig å virkelig pynte opp hjemme der de skal tilbringe dagen.

Tips oss gjerne om andre du kan tenke deg å lese om. ,<a href="mailto:per@randaberg24.no">per@randaberg24.no</a>,.

https://randaberg24.wpengine.com/2020/03/21/sjekk-hvordan-noen-lokale-firma-gjorde-det-i-2019/