RETTEN:

Vedkommende som møtte i tingretten er en mann i 30-årene fra Stavanger.,

Hendelsen som han nå er dømt for skjedde i Randaberg, nærmere bestemt på Kverneviksveien.

Mannen ble stoppet av politiet 23. februar om kvelden. I retten innrømmet mannen at han de to foregående dagene hadde røykt hasj.

— Rundt klokken 23:00 på søndagskvelden skulle han kjøre til kjæresten sin for å overnatte der. Han var klar over at han hadde røykt hasj dagen før og at dette sannsynligvis fortsatt var i blodet hans, men tenkte likevel at det skulle gå greit å kjøre.

Det gjorde det imidlertid ikke. Vedkommende ble stoppet av politiet - med utslag på promille over 0,5 prosent.

Spyttprøven slo ut på THC. Han ble tatt med videre til legevakt for utvidet blodprøve. Der fikk man også bekreftet prøven ytterligere.

I retten ga mannen en uforbeholden tilståelse. Han forklarte i retten at han på tidspunktet for kjøringen var kjent med at THC ble værende i blodet i flere dager, men valgte likevel å kjøre samme kveld som han hadde inntatt rusmiddelet. Han har med det utvist tilstrekkelig grad av skyld.

Tiltalte er en 34 år gammel mann som arbeider som tømmermann. Han er en gang tidligere straffet for ruspåvirket kjøring - også da var det kjøring i hasjrus.

Da dommen kom ble det klart at mannen dømmes til ubetinget fengsel i 25 dager, han idømmes en bot på 35.000 kroner og han fradømmes retten til å kjøre førerkortpliktig motorvogn for alltid.