Johnny og Anne Elin Stahl bor i Spania, og for tiden går det i munnbind i 35 graders varme. |Munnbind er for tiden påpudt i Spania, selv når en kommer til og fra restauranten.

De bor sydvest for Marbella, i byen Estepona, på Costa del Sol. Randaberg24 skrev tidligere en artikkel om ekteparet, i samme måned som koronakrisen startet, i mars.,

Da var hverdagen ikke så annerledes enn tidligere, men også da var det noen restriksjoner man selvfølgelig skulle forholde seg til.

Per i dag er det noe annerledes, forteller ekteparet.

— Noe av det nye er at alle må gå med munnbind, og nå skjer det i 35 graders varme her vi er. Munnbind skal man også ha på hvis man for eksempel går til og fra bordet på en restaurant.

I området der de bor, Estepona, er det 88 personer som har fått påvist koronasmitte. Hele 36 av disse finner man i statistikken for den siste uka.

Dette er fra den spanske byen Estepona - i det området ekteparet fra Randaberg og Stavanger bor.

— Vi for vår del holder oss sammen med en fast gruppe mennesker. Vi er mellom åtte og ti personer og tar ensyn til nærkontakt. Vi forsøker å leve så normalt vi kan, men det kan også være utfordrende med munnbind i så sterk varme - det er ikke å legge skjul på.

De to legger også merke til en del ting i den nye hverdagen, og det som dreier seg om bruk av munnbind.

https://randaberg24.wpengine.com/2020/03/25/vi-har-ingen-planer-om-a-reise-hjem-fra-spania/

— Vi var nylig på en bilutstilling i Puerto José Banús, rett ved Marbella. Ut av det vi så var det svært mange som hadde en del å gå på når det kom til å ha munnbind på riktig. Tror rundt 80 prosent hadde dem på feil. Noen med nesen fri og andre med det langt nede på haka - ikke helt etter boka.

Munnbind er for tiden påpudt i Spania, selv når en kommer til og fra restauranten. Foto: Privat

Det er kommet en del nye regler for hele Spania. Utesteder over hele landet serverer ikke noe som helst etter midnatt.

— Dette er noe som restauranter, barer og diskoteker er med på over hele landet. Det er også forbud mot å røyke på gaten og i offentlige rom, når det ikke er mulig å opprettholde en minimumsavstand på to meter.

De to fra Randaberg og Stavanger bor i Spania på fjerde året. I sommerferien var de to på stille og rolige, men idylliske Hidra.

— Vi hadde en kjempefin ferie hjemme og Hidra er jo bare deilig. Vi gledet oss til å komme ned igjen til Spania - det er her vi bor, og dette skal vi også klare i tiden fremover. Dette er noe som gjelder alle her i spanien.