USA-VALGET:

Valg i USA får kilometervis med spalteplass i medier hver eneste dag, også her hjemme. I dag er dagen da amerikanerne skal trekke til valglokalene.,

— Vi får ikke lov å stemme, siden jeg er norsk statsborger, men jeg har da bodd her i noen år, sier Ove Ellingsen.

Han er fra Grødem, men flyttet til USA i 1987 og har bosatt seg i California

— Vi skulle hatt det som det er i Norge med stemmerett etter så mange år. Men, vi får jo fulgt med på det som skjer og det går jo ikke stille for seg, forteller han.

På alle meningsmålinger er det Joe Biden som leder, men det er jo noe som president Trump kaller «fake news».

,—

Vi håper at løpet er kjørt, men det  trodde vi jo for fire år siden også. Da vant Trump og det han har gjort er ille.

Ellingsen mener i likhet med mange at det er mer enn nok med en periode for Donald Trump.

FAKTA:,, Over 96 millioner amerikanere har forhåndsstemt i USA, noe som er 70 prosent av den samlede valgdeltakelsen i 2016., Det er registrert over dobbelt så mange forhåndsstemmer foran årets valg som i valget i 2016., Den samlede valgdeltakelsen i USA i 2016 var på rundt 137 millioner. I Texas har allerede antall forhåndsstemmer overgått den samlede valgdeltakelsen i staten i 2016.,,

,—

Det er forferdelig hva Trump har gjort med dette landet på så kort tid. Han får fram det verste i folk, så nå er det blitt helt greit å være bigamist. Skillet mellom fattig og rik er blitt mye større og politikerne har nesten helt sluttet å samarbeide.

Selv håper han på et godt valg for demokratene.

,—

Vi håper alle på et stort valg for demokratene. Ikke bare som president , men også i Senatet. Ironisk nok så er jeg fremdeles norsk statsborger og utlendinger kan ikke stemme her, uansett hvor lenge vi har bodd her. Skulle ønske det var som i Norge.

Men utover ettermiddag og kveld norsk tid og til langt på natt kommer han nok til å sitte klistret foran tv-skjermen.

— Som sagt, vi trodde ikke han skulle vinne for fire år siden heller, men jeg håper det blir skifte. Trump har ødelagt mer enn nok for dette landet.