NÆRINGSLIV:

— Her har vi funnet oss godt til rette, i det som er blitt moderne lokaler, sier Svein Åge Risheim. Han driver Båtkalesjer AS hvor det i dag er syv ansatte.,

I flere år har selskapet holdt til i noen brakkebygg ved Goaveien. For ikke så lenge siden flyttet de det aller meste fra Goaveien til 2. etasje i bygget der Europris holder til, faktisk i de tidligere lokalene til legendariske Radio Lanternen.

Forandring i markedet

— Her har vi fått det veldig bra, med blant annet egen butikk og to systuer for våre ansatte. Jo, det går bra - det gjør det og vi er optimister med tanke på hva som kommer de neste årene.

Dorota er fast på systuen i de nye lokalene til bedriften. Foto: FOTO: Per Thime

Den vesle bedriften med nær 3.000 følgere på Facebook har for tiden mye arbeid. Det går i reperasjoner av båtkalesjer til privatbruk, men langt ifra bare det.

— Vi skal hele tiden ha våre mange private kunder, men vi ser også en forandring i markedet som retter seg inn blant annet mot oljeindustrien. I disse dager har vi inne en ordre på 1.500 hetter som skal brukes i oljerelatert sektor. For oss er det en betydelig jobb.

Risheim forteller om mange kunder, også inn mot annen næring - som fiskeoppdrett.

— Det er et vidt område vi dekker og oppdrettsindustrien bruker blant annet noen spesialstropper som vi kan lage for dem.

Svein Åge Risheim har drevet firma i mange år og ser lyst på fremtiden Foto: Per Thime

Risvik er optimistisk med tanke på hva som skal skje de neste årene. 2018 var et godt år for bedriften som da nådde en omsetning på 1,6 millioner kroner og som kunne vise til et plussresultat på 241.000 kroner.

Turnusjobbing

— I fjor ble det ikke så bra, men for 2020 ser det veldig bra ut, forteller han. 2019-resultatet viste økende omsetning, men et minus på 179.000 kroner.

I mer enn 30 år har Risvik drevet med kalesjer - først i selskapet som heter Kalesjeservice og nå dette.

— Her i distriktet har vi ikke så mange vi konkurrerer med, men det betyr ikke at det er enkelt å få inn jobber. For tiden regner vi på flere jobber som skal holde de ansatte i jobb. Vi jobber en turnusordning hvor vi jobber dag og kveld, sier han.

Firmaet har en egen brygge som disponeres i båthvnen i Dusavik. Her kommer det kunder som legger til og som kommer med sine ting som skal repareres.

— Det er imidlertid ikke bare for det maritime vi holder på. Hus, hjem, hage , hytter og camping er andre områder vi leverer til - som levegger til utvendig bruk.

Heller ikke Båtkalesjer AS har kommet seg unna koronakrisen.

— Men for oss på en mer positiv måte. Det er mange som i sommer kjøpte både båter og campingvogner. En del av disse har hatt behov for kalesjer, enten nye eller gamle som trengte en oppgradering. I tillegg har vi også produsert en del munnbind etter bestilling. Vi driver med litt av hvert, som du ser.

Nye og moderne lokaler er tatt i bruk. Foto: FOTO: Per Thime