KIRKE:

På landsbasis viser statistikk at antall vielser har gått betydelig ned. Fra 1996 til 2017 lå antallet vigsler på mellom 22.000 og 24.000 i året, men i 2020 var det 16.200 vigsler og i 2021 var ytterligere 100 færre som giftet seg.,

Vi har hørt med kirkene i Randaberg, som ikke har merket noe til denne tendensen. I Grødem kirke har det blitt avholdt en vielse per år siden 2015, og det er planlagt en også i 2022. Eneste året som skiller seg ut på statistikken er 2014, da var det tre vielser.

Daglig leder for Grødem menighet, Stine Solhaug Staalesen skulle ønske flere enn en vielse i Grødem kirke årlig. Foto: FOTO: Simen Ingemundsen

— Tror hovedgrunnen er at vi enda er en såpass ung menighet. Vi håper jo at de som har vokst opp i Grødem Sokn velger oss når de er gifteklare. Kirken er jo bare 22 år gammel og i tillegg er det mange som liker den tradisjonelle innpakningen Randaberg kirke har, sier daglig leder Stine Solhaug Staalesen og avslutter.

— De som har brukt oss er svært fornøyde. De skryter spesielt av utsmykningen inne i kirkerommet. For er det noe vi som er ansatt i Grødem kirke synes, ja så er det hvor fin den er innvendig.

Randaberg kirke derimot kan vise til at det var 20 par som giftet seg i Randaberg kirke og at antall vielser har variert litt mer enn i Grødem kirke. I 2015 var det 30 vielser og etter det har det vært rundt 15-20 som har gitt sitt ja hver år i Randaberg kirke.

— Vi er glade for alle som vil gifte seg i Randaberg kirke, sier daglig leder for Randaberg menighet, Inger-Anne Solem Ellingsen.