BYGG:

Hvis det går etter planen skal Kiwi-butikken i Goadalen utvides fra dagens 552 kvadratmeter til 1250 kvadratmeter.,

Utvidelsen fører til at to boliger som Norgesgruppen har kjørt skal rives. Videre skal det tilrettelegges for ni leiligheter i forbindelse med butikken Boligen på gnr/bnr 47/138 blir ikke berørt - og det da totalt være 10 boenheter innenfor planområdet heter det i rapporten.

Det er laget flere rapporter i forbindelse med den planlagte utvidelsen. Den ene kommer fra selskapet Head Energy og går på trafikkvurderinger.

I rapporten går det frem at slik butikken i dag ligger er det ingen separering mellom kjørende og mye trafikanter - og dette fører til farlige situasjoner og en usikkerhet for mye trafikanter.

<img class="alignnone size-large wp-image-28745" src="https://randaberg24.wpengine.com/content/uploads/2020/12/kiwwien-1024x579.png" alt="" width="780" height="441" >

I rapporten heter det videre:

— Det er et pågående planarbeid for sykkeltiltak langs Randabergveien, som påvirker dette planarbeidet. Detaljreguleringen av Randabergveien medfører at trasé for Randabergveien forskyves litt nordover, og at det tilrettelegges for utvidelse av eks. GS-veg med 2,5 meters bredde til 3,0 m sykkelveg sammen med 2,0 m gangveg. I tillegg til at det lages rampe fra eksisterende bussholdeplass på sørsiden av Randabergveien ned til Nordliveien. Forutsetningene fra planene til Randabergvegen er tatt inn i denne planen.

I tillegg til beskrevne endringer i tilknytning til Randabergveien er eksisterende trafikkløsning i området forbedret gjennom:

  • Definerte adkomster gjennom bruk av kantstein og grøntrabatt.

  • Separering av myke trafikanter og bilister i Dalveien og Nordliveien.

  • Parkering langs Dalveien er fjernet, slik at en unngår rygging ut i vegbanen.

  • Areal for varelevering økes slik at lastebil for varelevering ikke må stå i vegbane, og en unngår konflikter mellom myke trafikanter og bilister.

  • Det er lagt opp til gangvegforbindelse til butikklokalene. Gangadkomst fører til trygg adkomst til inngangsparti og rundt lokalene.

Det er også flere andre rapporter som ligger ved, blant annet en som ohandler støy - men også her er det få merknader.

Det er innhentet opplysninger om hvor mye trafikk det er i området, og for Dalveien er det snakk om rundt 1.900 biler i døgnet, mens det på Randabergveien daglig kjører rundt 10.000 kjøretøy.

I forbindelse med detaljregulering for utvidelse av eksisterende Kiwi-butikk i Dalveien ble foreløpige planer for tomten tatt opp i regionalt planforum den 21. oktober. Rogaland fylkeskommune, regionalplanavdelingen ga da tilbakemelding om at det burde utarbeides en enkel handelsanalyse for tiltaket som viser dekningsgrad for detaljvarehandel i Randaberg sentrum – og dermed belyse om Kiwi-butikken vil være i konkurranse med sentrum.

<img class="alignnone size-large wp-image-28746" src="https://randaberg24.wpengine.com/content/uploads/2020/12/Uten-navn-2-1024x550.png" alt="" width="780" height="419" >

Da har man tatt utgangspunkt i sentrum som har to dagligvarebutikker. Coop Mega og Bunnpris. Sistnevnte hadde i følge analysen en omsetning på vel 31,5 millioner kroner i fjor, mens Coop Mega hadde 140. millioner kroner.

Ved en utvidelse av Kiwi viser også analysen at man vil kunne redusere handelslekkasjen fra kommunen. Kiwi-butikken hadde i 2019 en omsetning på rundt 50 millioner kroner, heter det i analysen.