BREV:

Randaberg kommune har sendt brev til fylkeskommunen som gjelder fartsgrense for deler av Randabergveien.,

Strekningen er cirka 1 kilometer og går fra øst for krysset Goaveien - Randabergveien til øst for krysset Dalveien - Randabergveien.

<img class="alignnone size-full wp-image-43417" src="https://randaberg24.wpengine.com/content/uploads/2021/06/Screenshot-2021-06-14-at-12-45-51-Report-21-01559-1-Situasjonskart-med-ortofoto-PDF.png" alt="" width="1093" height="596" >

,—

I forbindelse med Detaljreguleringsplan for Randabergveien 333, ønsker kommunen å tilrettelegge for en bedre løsning for trafikkavvikling, spesielt for gående og syklende. I denne reguleringsplanen legges det blant annet opp til venstresvingefelt på grunn av trafikkmengde, og kommunen ønsker å finne en god løsning for kryssende gang-og sykkeltrafikk fra gang-og sykkelveien på sørsiden av Randabergveien til næringsområdet på nordsiden av Randabergveien, heter det i brevet som er signert rådgiver Olav Asbjørn Thorsberg.

Flere fartsgrenser

,I dag er det faktisk flere fartsgrenser man skal forholde seg til på deler av veien. Det dreier seg om både 40, 50 og 60 kilometersoner.,—

Strekningen forbi næringsområdet er i dag noe utflytende og uoversiktlig, noe som skaper konflikter i trafikkavviklingen. Det er registrert enkelte trafikkulykker i NVDB. I behandlingen av reguleringsplanen for næringsområdet, står det å finne en løsning for en bedre trafikkavvikling sentralt. Trafikkbelastningen til og fra næringsområdet er i dag høy, og reguleringsplanen legger opp til en økt gang-og sykkeltrafikk i området, herunder kryssende gangtrafikk fra gang-og sykkelveien på sørsiden og over til næringsområdet. En redusering av fartsgrensen vil gjøre det mulig å legge til rette for en bedre krysning av Randabergveien for myke trafikanter.

Mer trafikksikkert

,Dette vil etter kommunens syn gjøre situasjonen mer enstydig og oversiktelig for bilistene, og en slik reduksjon

vil ligge til grunn for en dimensjonering av trafikkløsningen forbi næringsområdet.

,—

I tillegg vil dette gjøre det mulig å finne en god løsning for myke trafikanter å krysse fra gang-og sykkelveien til næringsområdet. En redusert hastighet vil også gi en mer trafikksikker situasjon for de andre avkjørslene langs strekningen.

På denne bakgrunn ønsker man ikke 60 kilometer i timen, men vil ha 50 kilometer på den rundt 1. kilometer lange strekningen.