I fjor måtte rektor farge skjegget blått, i år kan håret forsvinne.

TV-AKSJONEN:

— Selv om det er mye arbeid, gleder vi oss alltid til TV-aksjonsuken.,

Grødem skole har i en årrekke samlet inn gode beløp til TV-aksjonen. I fjor samlet de inn rekordhøyt beløp på 114.000. Den gang var det "Plast i havet" som stod på agendaen, i år er det "Barnebryllup" som er temaet for innsamlingen.

— Det er et alvorlig tema i år, og vi vil ikke skremme barna.

Elevrådet som jobbet på spreng i fjor for å finne en alternativ løsning på innsamlingen under pandemien, har også i år jobbet for å skape den beste uken. De har nemlig skapt en hybrid aksjon, der aktiviteter fra i fjor og kakesalg fra før koronaen er satt sammen til en TV-aksjon der eleven skal lære mer om alvoret rundt barnebryllup.

— Det er en fantastisk jobb elevrådet gjør her på skolen, de har valgt å fokusere på lek og utdannelse, noe en barnebrud mister i det hun blir giftet bort. Det er et ganske sterkt og distansert tema i år, og håper elevene lærer litt underveis.

Den tradisjonelle uken toppet seg i fjor med rektor challengen. Da måtte nemlig rektor farget skjegget blått. I år har de tatt steget til nye høyder. Rektor må nemlig fjerne håret, gå i fotballdrakt til det laget han liker minst og på toppen av det hele gi leksefri skole til elevene.

— Det jeg gruer meg mest til er å synge "You never walk alone" i skolegården, det blir vondt, sier Mersli til avisen, og legger til.

— Men jeg får bare bite i det sure eplet, det er jo tross alt en god sak pengene går til.

Rektor synes det er viktig å vise elevene alvoret med barnebryllup og håper at de sitter igjen med en følelse av å ha gjort en god gjerning. I år kommer nemlig NRK for å dekke aksjonsuka, noe som rektor synes er flott.

— Det er kjekt når media stiller opp for å dekke slike begivenheter.